Hare och kråka på Tennstopet

Hare och kråka på Tennstopet

Under året fortsätter husmanskrogen Tennstopet att servera rätter efter årstid och jaktsäsong. Bland annat blir det vårlamm, sill och surströmming på tallriken men också traditionella gamla smaker såsom skånsk hare och vårkråka från de sörmländska skogarna. Nedan hittar du vad som händer på menyn under kommande månader.

Februari: Hare (Skåne)
Helstekt harsadel med gräddsås, brysselkål och hasselbackspotatis

Pris: 335 kr
Hargryta med hemrökt korv, picklad pumpa och potatispuré

Pris: 265 kr


Mars: Vårkråka (Skogarna i Sörmland)
Vårkråka med cognacgräddsås, gelé och Pommes Williams

Pris: 355 kr


April: Våramm (Sörmland)
Confiterat vårlamm med primörer från Ugglarp och potatisgratäng

Pris: 325 kr
Tryfferad lammkorv med jordärtskocksvichyssoise och kryddkrasse

Pris: 175 kr

Maj: Sparris (Gotland)
Gotländsk sparris med forellromshollandaise

Pris: 140 kr


Juni: Sill (Klädesholmen)
Klassisk matjessill med gräddfil, lök och kokt färskpotatis

Pris: 130 kr
Lerpottasill

Pris: 135 kr

Mer information: Tennstopet

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.