Heja Livet hyllar kvinnans kropp på Taverna Brillo

Tjejnätverket Heja Livet vill, tillsammans med fotograf Sara Bille och art director Karin Lundström, belysa kvinnan och hennes kropp. Resultatet har blivit en fotoserie och film, med namnet Hysteria. Vernissage för utställningen hålls på Taverna Brillo den 23 maj.

Ordet 'hysteri' var fram till 1900-talet vetenskapens benämning för en typ av psykiska störningar; som kåtslag, hot flashes och ett ojämnt humör – som ansågs vara kvinnliga. Heja Livet vill bryta normer, främja klimatet mellan kvinnor och föra frågan om jämställdhet framåt. Detta gör de nu, i samarbete med Sara Bille och Karin Lundström, med en fotoserie och film på kvinnan och hennes kropp.

De levande elementen, som blommor och växter, symboliserar livet som är i ständig rörelse. Tillsammans med livmodern i fokus skapas en livscykel, som sätter avtryck på vår samtid samtidigt som den blir en del av arvet för kommande generationer.

Den 23 maj klockan 17 hålls en vernissage på Taverna Brillo, som pågår till den 10 juni. Verken kommer att vara till försäljning där all vinst av försäljningen går till organisationen Tilia, som är en ideell organisation som arbetar för ungas psykiska hälsa.

Heja Livet föddes hösten 2014 ur nyfikenheten av att se vad som händer när kvinnor samlas i ett gemensamt rum, i detta fall i en grupp på Facebook. Värderingarna bottnar i systerskap, tygghet och öppenhet och Heja Livet är i dag ett socialt nätverk med cirka 100 000 medlemmar, en kommunikationsplattform och ett supportforum som behandlar och förmedlar inom bland andra kategorierna hälsa, karriär, psykisk ohälsa, personlig utveckling.