Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Taverna Brillo

3,3 • 18 recensioner
Taverna Brillo

I korsningen Sturegatan/Humlegårdsgatan hittar du Taverna Brillo - en spatiös kombination av italienskt brasserie och saluhall med flera ställen som håller öppet från tidig morgon till sen kväll. Här finns allt från pizza och espresso till delikatesser och blommor. Missa inte heller Växthusbaren som satsar på dj:s och livespelningar.

Taverna Brillos ambition är att vara en livlig mötesplats för alla tidpunkter och tillfällen. Hit ska det vara lika naturligt att komma för att få sig en ordentlig frukost, kopp kaffe eller trevlig lunch som att sluta upp för en afterwork eller spisa en festlig måltid.

I köket på Taverna Brillo har man återskapat en meny från Italien med älskade rätter som idag har blivit en stor del av den svenska matkulturen. Kökschefen Edoardo Ottati har valt att göra en italiensk meny tolkad på svenska, där man kan hitta innovativa rätter som exempelvis deras omtyckta löjromspizza.

Förutom en stor restaurang med platser för många sällskap finns här flera barer, glasstånd och en blombutik. Vare sig du är här för att äta eller handla så är deras råvaror i största möjliga mån handplockade från noggrant utvalda gårdar och småskaliga producenter i både Sverige och Italien.

Brillo, som det så ofta kallas i folkmun är en moderniserad taverna och självklar samlingspunkt för både den trendmedvetna stockholmaren och medvetna turisten. Atmosfären är avslappnad men smakfull och stilig, och högklassig service är något man lägger stor vikt vid. Den stora lokalen erbjuder många olika ytor att hänga på, något som skapar en hemtrevlig miljö man gärna kommer tillbaka till.

Taverninan
Sensommaren 2018 öppnade Svenska Brasserier Taverninan som delar lokal med Taverna Brillo, med ingång från Humlegården. Restaurangen har inspirerats av Medelhavet och erbjuder "fast slow food"; prisvärda enklare rätter, tillagade på lokalproducerade och ekologiska råvaror. Här hittar du exempelvis krispiga sallader, matiga mackor, långkok, pizzor och soppor.

Läs mer om Taverninan.

Svenska Brasseriers restauranger: Riche, Sturehof, Teatergrillen, Luzette

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
12 mar 2019

Jag gillar verkligen Taverna Brillo. Trots att det är en kändistät restaurang belägen mitt på Östermalm, så känns stämningen avslappnad och trevlig. Jag och mitt sällskap lyckades senast få ett bord på drop in under en lördagskvä... Visa hela »

1 nov 2018 · Uppdaterad

Mycket snygg och stor lokal. Älskar inredningen, lamporna, färgerna, baren, dukningen. Där tar det slut

Onödigt överprisat ställe för medioker och t.o.m riktigt smaklös mat ibland.

Det är så tydligt att här kommer man för... Visa hela »

Listad i: Charkbrickor
24 apr 2019

Stor lokal med bra mat och service. Passar perfekt för det lilla sällskapet eller större gäng. Stenkast från Stureplan.

5 sep 2019

God mat, ett så _stimmigt ställe_ med den solklara favvon löjromspizzan på menyn. Servicen känns lite skolpojkig, liksom den är där och försöker och gör sitt bästa men mest som alibi. Har liksom inte så mycket koll "öh vet inte... Visa hela »

25 aug 2018

Jätte god och vällagad mat. Min vän tog pizzan som var krispig och god och själv valde jag vit fisk. För mim smak så var den lite under stekt, men egentligen är det nog så den ska serveras. Smaken var ljuvlig. Fräscha smaker, olika smaker som verkligen... Visa hela »

Listad i: Crispy pizza
9 sep 2019

Kall mat och överprisat! Bra location så bättre för ett glas än för en middag.

27 jan 2019

Känns lika självklart som inte att gå hit. Det är liksom lagom trevligt och lagom gott, och det duger bra när fantasin inte är på topp. Inte särskilt svårt att få plats om man är ett större sällskap vilket inte ska underskattas. Et... Visa hela »

8 maj 2019

Supertrevlig kväll på Brillo en vardagskväll. Jättebra service och väldigt gott. Vi delade på den friterade pizzan med löjrom till förrätt och till varmrätt pasta med skaldjur. Väldigt gott. Det enda var att det var lite små portioner mo... Visa hela »

26 maj 2019

Nytt besök, magisk salamipizza, stämningen på topp, den kvinnliga hovmästaren superproffs och otroligt trevlig, ordnade bord fast det var knökfullt.

En i sällskapet åt Buratta sallad som var riklig och väldigt fräsch.

Brillo blir bara... Visa hela »

23 feb 2018 · Uppdaterad

Jag älskar Brillo mest för enkelheten i att gå dit för en kaffe eller ett glas vin/öl. Skön stämning dag som kväll, trevlig personal. Är ett stort fan av deras smarriga egengjorda lemonad! Maten god, klassisk italiensk, måste framför allt hyll... Visa hela »

17 jun 2019

Åt en risotto som innehöll massvis med skaldjur, den var magisk! Mitt sällskap åt den omtalade löjromspizzan, lika god som den ser ut! Mysigt ställe med underbar personal! Rekommenderas! đŸ‘đŸŒ

14 dec 2017

Svårt att betygsätta Brillo, tycker jag. Gillar en del grejer skarpt, däribland lokalen, lunchen, pizzorna och läget, men varje gång jag ska äta middag och inte är sugen på en svindyr pizza slås jag av det trötta utbudet av middagsrätter och... Visa hela »

6 jun 2016

God mat men inte riktigt prisvärd. Härlig stimmig miljö men lite väl högljutt. Man hörde knappt vad de andra runt borde sa framåt kvällen.

25 dec 2014

Taverna är ett ambitiöst koncept som är väldigt rätt i tiden med mat från tidig morgon till sen kväll. En stor lokal med som är uppdelad i en lite mer fancy matsal och en lite mer underground (nåja) bardel med graffiti på betongväggar, osv. H... Visa hela »

8 apr 2015 · Uppdaterad

Frukosten är helt ok, har ätit den två gånger men föredrar andra ställen. Som AW ställe är Brillo grymt, hög puls bra musik och goda drinkar. Rätt schysst att ta en charktallrik till bubblet! Middagen är helt okej pris men maten är inget... Visa hela »

Listad i: Bästa AW
27 apr 2014

Jag vill verkligen att Taverna Brillo ska vara bäst, finns många faktorer som gör att de är på rätt väg: personalens sköna stil med skinn på näsan och grymma svar på frågor, snygg, ren lokal med läckra detaljer och baren. Sen ä... Visa hela »

29 apr 2016 · Uppdaterad

En stor restaurang till ytan, med bred meny och ok mat. Det är inget direkt som stuckit ut på den positiva sidan, en lätt känsla av löpande band och lite avsaknad av kärlek i maten drar ner lite. Likaså att nivån på maten i förhållande till... Visa hela »

17 jun 2016

Gillar konceptet med att allt är samlat under samma tak och att man kan hitta en egen vrå som inte är lika stimmig som resten av lokalen. Marknaden längst in är snyggt inredd och ett bra ställe att mötas upp på och ta en drink eller något att äta. Visa hela »