Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Taverna Brillo

3,5
24 recensioner
Taverna Brillo

I korsningen Sturegatan/Humlegårdsgatan hittar du Taverna Brillo - en spatiös kombination av italienskt brasserie och saluhall med flera ställen som håller öppet från tidig morgon till sen kväll. Här finns allt från pizza och espresso till delikatesser och blommor. Missa inte heller Växthusbaren som satsar på dj:s och livespelningar.

Taverna Brillos ambition är att vara en livlig mötesplats för alla tidpunkter och tillfällen. Hit ska det vara lika naturligt att komma för att få sig en ordentlig frukost, kopp kaffe eller trevlig lunch som att sluta upp för en afterwork eller spisa en festlig måltid.

I köket på Taverna Brillo har man återskapat en meny från Italien med älskade rätter som idag har blivit en stor del av den svenska matkulturen. Kökschefen Edoardo Ottati har valt att göra en italiensk meny tolkad på svenska, där man kan hitta innovativa rätter som exempelvis deras omtyckta löjromspizza.

Förutom en stor restaurang med platser för många sällskap finns här flera barer, glasstånd och en blombutik. Vare sig du är här för att äta eller handla så är deras råvaror i största möjliga mån handplockade från noggrant utvalda gårdar och småskaliga producenter i både Sverige och Italien.

Brillo, som det så ofta kallas i folkmun är en moderniserad taverna och självklar samlingspunkt för både den trendmedvetna stockholmaren och medvetna turisten. Atmosfären är avslappnad men smakfull och stilig, och högklassig service är något man lägger stor vikt vid. Den stora lokalen erbjuder många olika ytor att hänga på, något som skapar en hemtrevlig miljö man gärna kommer tillbaka till.

Tavernina
Sensommaren 2018 öppnade Svenska Brasserier Tavernina som delar lokal med Taverna Brillo, med ingång från Humlegården. Restaurangen har inspirerats av Medelhavet och erbjuder nyttig snabbmat i form av krispiga sallader, grytor och mat i bröd.

Svenska Brasseriers restauranger: Riche, Sturehof, Teatergrillen, Luzette

Användarbilder på Taverna Brillo Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Taverna Brillo av Deniz F.
  • Bild från Taverna Brillo av Hanna E.
  • Bild från Taverna Brillo av Hanna E.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
12 mar 2019

Jag gillar verkligen Taverna Brillo. Trots att det är en kändistät restaurang belägen mitt på Östermalm, så känns stämningen avslappnad och trevlig. Jag och mitt sällskap lyckades senast få ett bord på drop in under en lördagskvä... Visa hela »

28 dec 2019

Jag tycker Taverna Brillo känns väldigt råddigt. Jag fattar tanken att det skall vara olika lokaler med olika nivåer på service och mat och känsla, men för mig funkar det inte. Den centrala baren och restaurangen är helt OK, men löjligt högt priss... Visa hela »

5 sep 2019

God mat, ett så _stimmigt ställe_ med den solklara favvon löjromspizzan på menyn. Servicen känns lite skolpojkig, liksom den är där och försöker och gör sitt bästa men mest som alibi. Har liksom inte så mycket koll "öh vet inte... Visa hela »

1 nov 2018 · Uppdaterad

Mycket snygg och stor lokal. Älskar inredningen, lamporna, färgerna, baren, dukningen. Där tar det slut
Onödigt överprisat ställe för medioker och t.o.m riktigt smaklös mat ibland.
Det är så tydligt att här kommer man för att se oc... Visa hela »

Listad i: Charkbrickor
24 apr 2019

Stor lokal med bra mat och service. Passar perfekt för det lilla sällskapet eller större gäng. Stenkast från Stureplan.

12 jan 2020

Schysst ställe! Alltid bra mat och känns avslappnat och mysigt. Charmig personal.

15 jan 2020

Goda pizzor men lite för stimmig miljö. Passar aw eller lite spontanare/snabbare middag 😊

10 dec 2019

”Boka något vid Stureplan” säger väninnan och då är alltid Taverna Brillo ett säkert kort! Mycket folk, men personalen har alltid tid med alla och ger perfekt service. Idag ville vi inte äta så mycket (julen är på ingång...😋) så... Visa hela »

26 maj 2019

Nytt besök, magisk salamipizza, stämningen på topp, den kvinnliga hovmästaren superproffs och otroligt trevlig, ordnade bord fast det var knökfullt.
En i sällskapet åt Buratta sallad som var riklig och väldigt fräsch.
Brillo blir bara bättr... Visa hela »

25 aug 2018

Jätte god och vällagad mat. Min vän tog pizzan som var krispig och god och själv valde jag vit fisk. För mim smak så var den lite under stekt, men egentligen är det nog så den ska serveras. Smaken var ljuvlig. Fräscha smaker, olika smaker som verkligen... Visa hela »

Listad i: Crispy pizza
9 sep 2019

Kall mat och överprisat! Bra location så bättre för ett glas än för en middag.

22 nov 2019

Älskar deras glass!!! Nästa gång ska jag prova deras mat som jag hört mycket gott om!

27 jan 2019

Känns lika självklart som inte att gå hit. Det är liksom lagom trevligt och lagom gott, och det duger bra när fantasin inte är på topp. Inte särskilt svårt att få plats om man är ett större sällskap vilket inte ska underskattas. Et... Visa hela »

8 maj 2019

Supertrevlig kväll på Brillo en vardagskväll. Jättebra service och väldigt gott. Vi delade på den friterade pizzan med löjrom till förrätt och till varmrätt pasta med skaldjur. Väldigt gott. Det enda var att det var lite små portioner mo... Visa hela »

2 apr 2020

God mat och trevlig stämning! Stötta på Arga Snickaren! Mycket kul! Rekommenderar.😉

23 feb 2018 · Uppdaterad

Jag älskar Brillo mest för enkelheten i att gå dit för en kaffe eller ett glas vin/öl. Skön stämning dag som kväll, trevlig personal. Är ett stort fan av deras smarriga egengjorda lemonad! Maten god, klassisk italiensk, måste framför allt hyll... Visa hela »

17 jun 2019

Åt en risotto som innehöll massvis med skaldjur, den var magisk! Mitt sällskap åt den omtalade löjromspizzan, lika god som den ser ut! Mysigt ställe med underbar personal! Rekommenderas! 👍🏼

14 dec 2017

Svårt att betygsätta Brillo, tycker jag. Gillar en del grejer skarpt, däribland lokalen, lunchen, pizzorna och läget, men varje gång jag ska äta middag och inte är sugen på en svindyr pizza slås jag av det trötta utbudet av middagsrätter och... Visa hela »

25 dec 2014

Taverna är ett ambitiöst koncept som är väldigt rätt i tiden med mat från tidig morgon till sen kväll. En stor lokal med som är uppdelad i en lite mer fancy matsal och en lite mer underground (nåja) bardel med graffiti på betongväggar, osv. H... Visa hela »

6 jun 2016

God mat men inte riktigt prisvärd. Härlig stimmig miljö men lite väl högljutt. Man hörde knappt vad de andra runt borde sa framåt kvällen.

Sida 1 av 2