Hemliga kryddblandningar bakom ett succékoncept

De två befintliga Indian Garden restaurangerna har fått tillskott i familjen. Nya Indian Garden har invigts och restauratören Karim Razaul, som för övrigt fått en utmärkelse som han delar med endast nio andra i världen, är optimistisk. Toppkrögaren menar att hemligheten ligger i hans egna kryddblandningar.


Förhoppningen är att nykomlingen ska bli lika välbesökt som de två andra, men dra till sig en större skara gäster som gillar vegetariskt och ekologiskt. Det är nämligen det som skiljer den nya Indian Garden från de tidigare - en bredare fokus på vegetariska och ekologiska alternativ.

Taste of Britain-belönade restauratören Karim Razaul har slagit upp portarna för den tredje restaurangen under namnet Indian Garden. Med sina 44 sittplatser ska nya Indian Garden på Kungsholmen betjäna såväl kött- och fiskentusiaster som vegetarianer. De som vill vara ekologiska behöver inte heller kompromissa. Konceptet må ha förnyats för det nya tillskottet men de topphemliga kryddblandningarna som satt sin prägel på de tidigare öppnade restaurangerna kommer att förbli topphemliga.

- Min filosofi är enkel, det handlar om att använda bra råvaror och laga maten från grunden men den stora hemligheten är mina egna kryddblandningar, säger Karim Razaul.

Det enda som Karim Razaul avslöjar om sina unika kryddblandningar är att de baseras på exklusiva ayurvediska kryddor med hälsosamma effekter. Det är inget tvivel om att dessa hemliga kryddblandningar har spelat en roll i restaurangernas framgång. Indian Garden restaurangerna har tidigare belönats med två Gulddrakar och har ständigt upptagna sittplatser. Nu återstår det att se om nya Indian Garden har det som krävs för fortsatt succé.

Mer information: Indian Garden Franzengatan