Himlen öppnar ny bar och restaurang

Restaurang Himlen har under sommaren genomgått en totalrenovering och välkomnar nu sina gäster till sitt nya restaurang- och barkoncept, på 104 meters höjd. Matsalen, som går under namnet "Köket", serverar rätter med inspiration från Frankrike och Sverige medan du i baren ”Grill & Cocktail” kan beställa cocktails och mat från sydligare breddgrader.

Restaurangen har återigen öppnat dörrarna efter en tids renovering och välkomnar nu alla sina gäster till samma lokaler högst upp i Skrapan på Södermalm, men i helt ny skepnad. Förvänta dig en bistroliknande krog med urban New York-atmosfär. Både matsalen på våning 25 och baren ”Grill & Cocktail” högst upp på våning 26 har fått märkbara facelifts av arkitekten Simon Scheiwiller på Scheiwiller Svensson, samt nya generösa menyer med moderna och klassiska rätter, signerade den namnkunnige kocken Joakim Haglund.

– Efter elva år var det dags att göra något nytt som går i linje med den avslappnade, moderna och pulserande känslan vi vill erbjuda våra gäster. Tidigare har vi nog uppfattats som dyra och lite Fine Dining-stela, men vi vill sudda bort den stämpeln och vara lättillgängliga för att våra gäster och närboende enkelt ska kunna slinka in alla dagar i veckan, säger Niklas Ahlbom, grundare och ägare Restaurang Himlen.

Från hissen till ”Köket" går interiören i ombonad bistrostil med kaklade väggar, bekväma soffor, bord och stolar i mörkt trä, lampor i mässing och plåt över. På menyn återfinns klassiska och moderna svensk-franska rätter såsom Wallenbergare, halstrad gösfilé med kantareller, kräftsås och ansjoviscréme samt bakade päron med chokladganache och pistageglass.

Trappan som leder upp till "Grill & Cocktail" har gjorts om i metall och väggarna i mässing. Väl uppe möts man som gäst av den unika vyn över Stockholm, och tack vare renovering upplevs nu lokalen större och luftigare än tidigare. Här har även fler platser för ätande gäster samt en ny, mindre bar byggts till. Här kan du välja bland rätter influerade av de spanska, mexikanska och amerikanska köken med en meny som erbjuder bland anant sallader, mackor, burgare samt grillat med olika tillbehör.

Gästerna kan även välja någonting lättare som exempelvis boquerones eller Coppa med Pecorino och oliver, och dryckessortimentet utökats med fler sorters öl både på fat och flaska.