Himlen

2,9
37 betyg
$$$$
Restaurang
Bar
Himlen
2,9
37 betyg

Till slut fick Stockholm sin utsiktsrestaurang med ambition värd namnet när Och Himlen Därtill, numera bara Himlen, öppnade 2007. Tydlig svensk prägel på kök och snygg internationell formgivning har gett Himlen och Södermalm en finkrog där man äter välvalda råvaror på höjden.

Det är inte ofta Stockholm får nöjet att presentera krogsatsningar på den här (höjd)nivån. Ända sedan starten har Himlen satt sin tydliga prägel som stans självklara val uppe bland molnen. Hela begreppet himlen gör sig väldigt bra på de här breddgraderna, för ambitionerna från kockteamet är verkligen himmelska och många av smaksammansättningarna når oanade höjder. Menyn i restaurangen bjuder på svenska smaker i gourmetklassen. I skybaren på den översta våningen presenterar man en trevlig barmeny som kan avnjutas med en välblandad cocktail. Hit är väldigt populärt att komma både för AW och utekvällar.

Svenska smaker har fått plats i det främsta rummet på Himlen och med det har också huvudstaden satt ytterligare en stämpel som en matdestination. Jo, den nordiska laxen och husmanskosten har visserligen fått bära fanan på andra utsiktsrestauranger ute i världen. Uppe på Space Needle i Seattle, Washington finns en tydlig svensk prägel. Liksom bland de rena smakerna och fiskrätterna på George Pompidou i Paris. Men på Himlen serveras de på hemmaplan, och det är hela skillnaden. Redaktionen har redan satt igång vadslagningen om när Michelingubbarna sätter sin första stjärna på krogen.

Höghöjdsträning får ett nytt innebörd på Himlen när bedårande utsikt, solnedgångar, snygg interiör och påpasslig service alla konkurrerar om matgästens uppmärksamhet. Den riktiga stjärnan här uppe bland molnen är ändå maten som med nytänkande variation fortsätter att imponera finsmakarna.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
2,9
37
Google-logo
Google
4,0
1 833

Recensioner av Himlen

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Fantastisk utsikt och god mat, gillade även deras drinkar :)

·

Sist jag var här var det i början på 2000-talet
Nu har de omrenoverat hela stället, inredning som mat.
Jag befann mig på Grill och Cocktail
Jag är sjukt nöjd.
Utsikten har alltid varit det som lockat och visst är det en fantastisk utsikt fr...

Listad i: Brunch/Helglunch

Vilken utsikt alltså! Helt fantastiskt. En skyskrapa där man har en vy ut över hela Stockholm!
Har hittills endast varit där och tagit drinkar, men är ett ställe som jag gärna går tillbaka till. Hit kan man verkligen gå en kväll för bara...

Oslagbar utsikt! Det kittlar lite i magen av att bara ta hissen upp på 104 meter. Det är ofta mycket folk, men inte så trångt att man inte får plats. Har faktiskt aldrig ätit här, men tagit många glas vin och suttit vid de stora fönsterna vilket jag...

Himlen är ett av mina favoritställen i stan, både cocktailbaren (som också är en restaurang) och matsalen. Jag vet inte riktigt om man ska kalla matsalen för lyxrestaurang, men det är hur som helst inte långt ifrån. Men man måste inte ta avsmakn...

Fantastisk utsikt och mycket bra service! Eftersom utsikten gör halva upplevelsen skulle jag nog rekommendera att gå hit när vädret är soligt och härligt.

Super utsikt! Blir aningen trångt ibland !

Ska du på en romantisk dejt där du inte vill bli störd? Himlen levererar bra utsikt med goda drinkar! Tyvärr har inte jag ätit här ännu men det är definitivt på min go-to lista. Personalen är kunnig och trevlig och vill leverera på...

Whisky Sour är min favoritdrink, beställer den så fort jag får möjlighet. Aldrig druckit en bättre än den som serveras på Himlen. Utsikten över Stockholm är dessutom slående, måste ses.

Det räcker inte med fantastisk utsikt (särskilt inte när det är dimma) eller ens bra mat om servicen är så extremt dålig att det är pinsamt och gör mig arg på samma gång.

Jag har ätit både lunch och middag på Himlen...

Stans bästa utsikt från f.n. stans högsta skybar. Lite synd att så stor del är avsatt för bordsplaceringar. Obefintlig skyltning runtomkring, så många turister som aldrig hittar dit.

När en kypare i skybaren spiller ut ett glas i ditt knä väntar man sig mer än en servett att torka sig med. Ingen hörbar ursäkt eller förslag till kompensation. Vid förfrågan om detta får man besked att det inte är company policy och sedan hå...

Har inte ätit här, endast druckit drinkar. Drinkarna är fantastiska men betyget sjunker på grund av trängsel, att det tar otroligt lång tid att få drinkarna samt att det kostar mer än vad det smakar.

4 pers på middag på vån 25 (under Skybar)
-riktigt dålig service, ouppmärksamma och osynkade
- dålig koll på allergener i maten
- fick stå utanför och vänta på vårt bokade bord
- fick sen bordet längst in, typ...

Passar bättre för den äldre publiken, alternativt om man ska fira något! Det är dyrt och ibland lite stelt men utsikten är MAGISK

Alkoholfritt som alkohol, Himlen kan sina drinkar oavsett. Alla i sällskapet var nöjda över de goda drinkarna. Himlen är ett mycket trevligt ställe med fin utsikt.

Middag på Grill & Cocktail, våning 26. Utsikten var mer storslagen än servicen tyvärr... maten var god (när den till slut kom) men om vi går hit igen blir det enbart för drinkar. Vi fick en fönsterplats och hade det inte varit för molnen hade solne...

Liten besvikelse ändå. Maten höll inte högsta kvalite och servicen var aningen bristfällig. Stressad personal och hafsigt tillagad mat. Tråkigt för ett ställe som har sån sjukt hög potential.

Coctailbaren är väldigt turistig och som Stockholmare går man bara dit för utsikten. Servicen och drinkarna är som högst mediokra men oftast undermålig, priserna är dock höga.

Restaurangen var väldigt bra när den öppnade men nu...

Toppenrestaurang med vacker utsikt. Det känns som man besöker en lyxrestaurang, man blir väl bemött av personalen och ompysslad hela kvällen. Maten är fantastiskt god och priserna helt ok om man tänker på vad an får.
Vill man inte äta så...

Så tycker pressen

SvD Krogguiden

· 4 av 6 · 2019-01-10

“Högt över Söders höjder blir vi hänförda av både utsikt och ett par synnerligen vällagade klassiska kötträtter, perfekt entrecôte och ljuvligt lena wallenbergare.”

Aftonbladet

· 4 av 5 · 2010-06-14

“Missa inte: Varmrätterna. Allihopa.”

Aftonbladet

· 4 av 5 · 2008-05-28

“En ny höjdare på Söder drar fram lantisen inom dig. Här minglar du, trots allt, snyggt med bästa utsikten i stan framför dina fötter. Dyra men sköna cocktails.”

Dagens Industri

· 17 av 25 · 2008-05-16

“Servicenivån har skruvats upp ett snäpp. Bemötandet är vänligt och maten serveras i rask, men inte stressad takt [...] Sammantaget känns ett besök i Himlen nu mer prisvärt än tidigare”

Nöjesguiden

· 4 av 6 · 2008-01-31

“Stockholm har därmed fått sin allra första värdiga skybar. Värdig åtminstone om man ser till köksprestationerna, utsikten, baren och öppettiderna”

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
2,9
37
Google-logo
Google
4,0
1 833

Representerar du Himlen?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på Himlen?

På Himlen serveras bland annat:

  • Svenskt
  • Europeiskt

Vilken typ av bar är Himlen?

Vi har klassificerat Himlen som:

  • Cocktailbar
  • Skybar

Vad kostar det att äta på Himlen?

Himlen ligger i prisklassen Hög ($$$$).

Vilken typ av stämning är det på Himlen?

Vi skulle beskriva stämningen på Himlen som mysig och lite lugnare.

Är det dyrt att äta på Himlen?

Himlen ligger i den högsta prisklassen, så som besökare kan förvänta sig att betala mer än på de flesta andra restauranger.

Var ligger Himlen?

Himlen ligger på Götgatan 78 (Skrapan), 118 30, Södermalm. I närheten ligger Medborgarplatsen, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Medborgarplatsen (ca 250m).