Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Himlen

3,1 • 11 recensioner
Himlen

Till slut fick Stockholm sin utsiktsrestaurang med ambition värd namnet när Och Himlen Därtill, numera bara Himlen, öppnade 2007. Tydlig svensk prägel på kök och snygg internationell formgivning har gett Himlen och Södermalm en finkrog där man äter välvalda råvaror på höjden.

Det är inte ofta Stockholm får nöjet att presentera krogsatsningar på den här (höjd)nivån. Ända sedan starten har Himlen satt sin tydliga prägel som stans självklara val uppe bland molnen. Hela begreppet himlen gör sig väldigt bra på de här breddgraderna, för ambitionerna från kockteamet är verkligen himmelska och många av smaksammansättningarna når oanade höjder. Menyn i restaurangen bjuder på svenska smaker i gourmetklassen. I skybaren på den översta våningen presenterar man en trevlig barmeny som kan avnjutas med en välblandad cocktail. Hit är väldigt populärt att komma både för AW och utekvällar.

Svenska smaker har fått plats i det främsta rummet på Himlen och med det har också huvudstaden satt ytterligare en stämpel som en matdestination. Jo, den nordiska laxen och husmanskosten har visserligen fått bära fanan på andra utsiktsrestauranger ute i världen. Uppe på Space Needle i Seattle, Washington finns en tydlig svenskprägel. Liksom bland de rena smakerna och fiskrätterna på George Pompidou i Paris. Men på Himlen serveras de på hemmaplan, och det är hela skillnaden. Redaktionen har redan satt igång vadslagningen om när Michelingubbarna sätter sin första stjärna på krogen.

Höghöjdsträning får ett nytt innebörd på Himlen när bedårande utsikt, solnedgångar, snygg interiör och påpasslig service alla konkurrerar om matgästens uppmärksamhet. Den riktiga stjärnan här uppe bland molnen är ändå maten som med nytänkande variation fortsätter att imponera finsmakarna.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Björn A.

När en kypare i skybaren spiller ut ett glas i ditt knä väntar man sig mer än en servett att torka sig med. Ingen hörbar ursäkt eller förslag till kompensation. Vid förfrågan om detta får man besked att det inte är company policy och sedan hå... Visa hela »

Sanna R.

Whisky Sour är min favoritdrink, beställer den så fort jag får möjlighet. Aldrig druckit en bättre än den som serveras på Himlen. Utsikten över Stockholm är dessutom slående, måste ses.

Andjela K.

De anställda på den här restaurangen har antagligen den absolut sämsta attityden jag någonsin har varit med om i hela mitt liv. Kan tilläggas att jag själv jobbat med service i 10 år och sett det mesta. Någon behöver skola dessa dryga ursäkt... Visa hela »

Adam L.
Susanne F.

Fin utsikt, mysigt ställe , otrevlig personal

My J.

Har inte ätit här, endast druckit drinkar. Drinkarna är fantastiska men betyget sjunker på grund av trängsel, att det tar otroligt lång tid att få drinkarna samt att det kostar mer än vad det smakar.

Malin S.

Toppenrestaurang med vacker utsikt. Det känns som man besöker en lyxrestaurang, man blir väl bemött av personalen och ompysslad hela kvällen. Maten är fantastiskt god och priserna helt ok om man tänker på vad an får.

Vill man inte äta så... Visa hela »

Jacob H.

Coctailbaren är väldigt turistig och som Stockholmare går man bara dit för utsikten. Servicen och drinkarna är som högst mediokra men oftast undermålig, priserna är dock höga.

Restaurangen var väldigt bra när den öppnade men nu... Visa hela »

Gustav L.

Är lite kluven till denna restaurang. Hit går jag inte direkt en vanlig torsdag, så mina besök är få (2). Vad som får mig att bli gråhårig är den ojämna kvalitén.

Första gången jag besökte Himlen var jag sal... Visa hela »

Lisa R.

Som cocktailbar - fantastik. Som candlelight dinner medioker. För dyr prissättning på för dåliga rätter. Servicen håller inte ihop med den fina framtoning restaurangen försöker visa. Det enda som var fantastiskt är något de inte styr öv... Visa hela »

Laura L.

En fantastisk utsikt. Bra för en cocktail och njuta av utsikten. Jag rekommenderar det stället minst en gång!

Så tycker pressen

5 av 6 · SvD Mat & Vin · 2011-09-30

“Utsikten är bedårande och många gäster kommer förstås för den sakens skull. Men tack och lov har maten en minst lika viktig huvudroll på Och himlen därtill. ”

4 av 5 · Aftonbladet · 2010-06-14

“Missa inte: Varmrätterna. Allihopa.”

4 av 6 · SvD Mat & Vin · 2008-08-22

“Utsikten från 25:e våningen över östra Södermalm och Stockholms inlopp är fantastisk. Vi är tvungna att bara sitta och titta en stund innan vi fördjupar oss i menyn.”

4 av 5 · Aftonbladet · 2008-05-28

“En ny höjdare på Söder drar fram lantisen inom dig. Här minglar du, trots allt, snyggt med bästa utsikten i stan framför dina fötter. Dyra men sköna cocktails.”

17 av 25 · Dagens Industri · 2008-05-16

“Servicenivån har skruvats upp ett snäpp. Bemötandet är vänligt och maten serveras i rask, men inte stressad takt [...] Sammantaget känns ett besök i Himlen nu mer prisvärt än tidigare”

4 av 6 · Nöjesguiden · 2008-01-31

“Stockholm har därmed fått sin allra första värdiga skybar. Värdig åtminstone om man ser till köksprestationerna, utsikten, baren och öppettiderna”