Till slut fick Stockholm sin utsiktsrestaurang med ambition värd namnet när Och Himlen Därtill, numera bara Himlen, öppnade 2007. Tydlig svensk prägel på kök och snygg internationell formgivning har gett Himlen och Södermalm en finkrog där man äter välvalda råvaror på höjden.
Det är inte ofta Stockholm får nöjet att presentera krogsatsningar på den här (höjd)nivån. Ända sedan starten har Himlen satt sin tydliga prägel som stans självklara val uppe bland molnen. Hela begreppet himlen gör sig väldigt bra på de här breddgraderna, för ambitionerna från kockteamet är verkligen himmelska och många av smaksammansättningarna når oanade höjder. Menyn i restaurangen bjuder på svenska smaker i gourmetklassen. I skybaren på den översta våningen presenterar man en trevlig barmeny som kan avnjutas med en välblandad cocktail. Hit är väldigt populärt att komma både för AW och utekvällar.
Svenska smaker har fått plats i det främsta rummet på Himlen och med det har också huvudstaden satt ytterligare en stämpel som en matdestination. Jo, den nordiska laxen och husmanskosten har visserligen fått bära fanan på andra utsiktsrestauranger ute i världen. Uppe på Space Needle i Seattle, Washington finns en tydlig svenskprägel. Liksom bland de rena smakerna och fiskrätterna på George Pompidou i Paris. Men på Himlen serveras de på hemmaplan, och det är hela skillnaden. Redaktionen har redan satt igång vadslagningen om när Michelingubbarna sätter sin första stjärna på krogen.
Höghöjdsträning får ett nytt innebörd på Himlen när bedårande utsikt, solnedgångar, snygg interiör och påpasslig service alla konkurrerar om matgästens uppmärksamhet. Den riktiga stjärnan här uppe bland molnen är ändå maten som med nytänkande variation fortsätter att imponera finsmakarna.