Den 2–6 oktober intar Affordable Art Fair Stockholm. Foto: pressbild Den 2–6 oktober intar Affordable Art Fair Stockholm. Foto: pressbild

Home is where the art is är temat på Affordable Art Fair 2024

I oktober är det återigen dags för Affordable Art Fair, ett av världens största och mest tillgängliga konstevenemang, att inta Stockholm och Nacka Strandsmässan. Dessutom fyller konceptet 25 år sedan starten i London, något som uppmärksammas med jubileumsfirande världen över. 

Syftet med Affordable Art Fair är att demokratisera och tillgängliggöra konstvärlden för fler, bland annat genom ett fast prisspann på 900–90 000 kr. Utställningen innefattar allt från bildkonst och måleri till skulptur, fotografi, glaskonst och hantverk, som skapats av såväl etablerade som nya konstnärer, från både lokala och internationella gallerier.

Årets tema är Home is where the art is, och riktar strålkastarljuset mot hur konst kan skapa ett hem, samt hur konst kan spegla våra känslor, uttryck och stil. Ett urval av konstnärer som medverkar är Matt Dosa, Carla Freschi, Julius Nordvinter, Caroline Nyström, Anna Pajak via Konstsällskapet Våga Se, Peytil, Daniel Pourrahmaty, Fanny Senocq och Manon Steyaert. 

– Vad jag gillar med att ställa ut på just Affordable Art Fair är att konsten, som i vissa andra sammanhang kan vara en aning pretentiös, blir mer lättillgänglig för gemene man – det är konst för folket. Man behöver inte vara expert på konst för att uppskatta den, vilket konceptet belyser, säger Matt Dosa, utställaren som ligger bakom verket på kampanjbilden för Affordable Art Fair Stockholm.

Affordable Art Fair går av stapeln den 2–6 oktober på Nacka Strandsmässan, och är tolfte gången evenemanget anordnas i Sverige. Stockholm är konceptets enda destination i Skandinavien, och bland övriga städer finns bland annat New York, Hong Kong och Berlin.

Information
Visa på karta
  • Period
  • 2 oktober (onsdag) Nästa tillfälle