Skansen bjuder in till höstmarknad i tidigt 1900-talsstuk. Foto: Skansen/pressbild Skansen bjuder in till höstmarknad i tidigt 1900-talsstuk. Foto: Skansen/pressbild

Höstmarknad på Skansen

Varje år i september bjuder Skansen in till en höstmarknad präglad av förra sekelskiftet och dess traditioner och seder. Det blir kamplekar, dans, musik, marknadsstånd och chans till romans.

Åren kring förra sekelskiftet var en tid då marknadsdagarna var bland de viktigaste festdagarna i människors liv. Den traditionen vill Skansen återuppliva för en helg, den 23–24 september.

Utöver marknadsstånd med lokala matproducenter, hantverkare och knallar står tidsenliga lekar och aktiviteter för hela familjen på schemat. Krossa porslin, utmana en vän på knuffstocken, hoppa i halmstacken eller mingla runt bland torgmadamer och gubbar i tidstypiska kläder. Livat värre blir det när kampsportsgruppen Telge Glíma visar upp ålderdomliga och stundtals våldsamma kamplekar, som dragkamp, brottning och kliva under pinn.

– Att besöka Höstmarknaden är verkligen som att resa i tiden, det är något magiskt över det hela. Marknaden är otroligt uppskattad bland våra gäster, och här finns det att se, göra och handla för hela familjen, säger Matilda Klein, evenemangschef på Skansen, i ett pressmeddelande.

Höstmarknaden ingår i Skansens ordinarie entréavgift.

Information
Visa på karta
  • Datum
    23 sep och 24 sep