Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Skansen

4,0
14 betyg
Redigera Skansen

Huvudstadens mest välbesökta kulturhistoriska museum är en kameleont under årets fyra säsonger. I takt med naturen speglar Skansen både ett kulturarv och årstiderna på ett innehållsrikt sätt. Kom till Stockholms hjärta, en levande folkpark med något för alla åldrar.

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades redan 1891 av Artur Hazelius med syftet om att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Detta är ett kulturhistoriskt museum, en folk- och nöjespark och även Stockholms enda djurpark.

Här finns björnar, sälar, apor, vargar, exotiska ormar, älgar, krokodiler, ekorrar och mycket mer. Så mycket att det räcker och blir över. För många är det djurparken som Skansen är känt för. Att man kan erbjuda en så kvalitativ djurpark innanför tullarna i city är otroligt men sant.

Men för oss som vuxit upp med Skansen de senaste 30 åren har de hundratals kulturevenemangen stått lika högt i kurs, om inte ännu högre. Och allteftersom åren gått har Djurgårdens pärla kommit att bli alltmer förknippad med kultur än djur. Skansen ska upplevas en solig sommardag, en riktigt vintrig decemberdag eller varför inte uppleva den första vårvärmen under bar himmel? Magin på Skansen finns i alla de charmiga hantverksbodarna, i de autentiska 1800-talshusen, i parkens själ och kuperade terräng. Och många har fått det här med att Skansen bara är för barn om bakfoten, hit kan du gå tillsammans med din käraste eller med en vän. Man umgås, äter glass, dricker kaffe på fat och trånar efter gammeldags godis i strut. Då snackar vi nostalgi! Konsten blir att uppleva Skansens unika sidor utan att se det som en klassisk djurpark, för det är ju inte bara en djurpark.

I dagsläget kan man inte skriva om Skansen utan att nämna prakens alla dragplåster under kalenderåret. Allsången är en av Sveriges mest sedda program. Tisdagarna är vigda åt detta TV-evenemang sommaren igenom. Julmarknaden i december är också en given klassiker. Att man sedan kan fira både midsommar, nyår och valborg här gör bara det hela lite smaskigare. För Skansen är just som en enda stor godispåse, en blandad kompott som gärna ska delas av hela sällskapet.

För aktuella händelser, kolla in programdelen på hemsidan.

Se även: Skansen-Akvariet

Användarbilder på Skansen Visa alla

  • Lägg till bild

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
15 nov 2018

Är jag den enda som tycker att Skansen är tråkigaste och mest överskattade stället. Turistfälla tycker jag. Man irrar omkring, och irrar och irrar.
Djuren.....grisar och lamm, asså människa, har du aldrig varit på landet? Dessa djur är prakti... Visa hela »

14 sep 2018

Hur mysigt som Helst, både sommar som vinter. Det är inte många djur parker som man kan vara på året runt. Finns så mycket att se och göra. gå runt och kolla på alla djur, göra olika hantverk, julmarknad och även den vanliga marknaden på... Visa hela »

27 okt 2018

Skansen är så svårt att betygrätta, eller ens skriva något om. Det är så stort och man är där av så olika anledningar. Kanske är det därför jag ger ett så bra betyg, för att det alltid finns något att göra –... Visa hela »

20 mar 2015 · Uppdaterad

Man kan inte göra annat än att älska Skansen!
Oavsett om du kommer hit på vintern under den härliga julmarknaden som tar dig tillbaka till Sverige på 1700-1800 talet eller på vår/sommar när alla djuren föds och Allsången drar igån... Visa hela »

28 feb 2018

Det blir inte ett besök på Skansen allt för ofta, men när man väl är där är man tacksam att det finns ett sådant ställe i Stockholm. En stor oas där djur får leva gott, man kan gå runt länge, äta mat på olika stä... Visa hela »

28 feb 2019 · Uppdaterad

Djurpark och svensk historia mitt i stan. Trevlig med alla konserter och utsikten över stan. Klassiskt turistmål för turister, djurvänner och barnfamiljer. Inte så jättestort, men tar man det lugnt så tar det några timmar/halvdag. Fler djur hade lyft betyg... Visa hela »

24 mar 2016

Pinsamt att jag inte skrivit om Skansen men det är så lätt att en bara fokuserar på det nya utan att komma ihåg det klassiska och som alltid funnits där.

Skansen är kanon att besöka året runt. Julmarknaden är självklart som bäs... Visa hela »

28 mar 2019

Blir varm i kroppen när jag drömmer mig tillbaka till en tid Lasse stod på den här scenen. Alla regniga hemmakvällar under sommarlovet som präglades av han silkeslena stämma. Hur kan man kalla sig stockholmare och samtidigt tala illa om skansen? Va!?

All... Visa hela »

12 maj 2020

Översätt till svenska »

Waiting for summer to visit you again !!!!

19 dec 2019

Alltid lika trevligt att gå på skansen, älskar julmarknaden!

4 aug 2020

É um lugar incrivel.

7 jul 2016

Skansen är ett riktmärke för Stockholm och det är fantastiskt. Har djur, kultur och restauranger. Jättebra för barn familjen. Tänk bara på att det är väldigt backigt och små barn tröttnar lätt på att gå då det ä... Visa hela »

12 okt 2022

27 feb 2022

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.