Hotel Diplomat presenterar en ny utställning med verk av Rebecka Dahlén

Sedan mitten av nittiotalet har Rebecka Dahlén genom sitt fotogalleri ”Bilder till salu” och ett femtiotal separat- och samlingsutställningar förmedlat en konstscen baserad på högklassig samtida fotografi. Rebecka har funnits till hands för de som intresserat sig för konstfotografi och är än idag konsulterad av både fotografer och konstköpare.

Genom arbetet med ”Bilder till salu” har intresset för fotografiet intensifierats och Rebecka Dahlén har nu även utvecklat sitt eget fotografi. Med passion för detaljer och ett ständigt hamstrande av upphittade saker skapar hon det abstrakta fotografiet. I denna utställning, med stoff från Costa Rica 2012 och Nya Zeeland 2013, visas Rebecka Dahléns lekfulla fotokonst för första gången tillsammans med hennes senaste typiska och dualistiska skulpturer.


Rebecka Dahlén

För 23 år sedan mötte hon den italienska skulptrisen Franca Basevi som utvecklat en egen skola inom skulptur. Rebecka arbetade regelbundet tillsammans med Franca Basevi i hennes ateljé i Florens och de kom att bli nära vänner. Franca blev Rebeckas lärare och mentor fram till hennes bortgång 2001.

- Jag brinner verkligen för konst och att få ställa ut en starkt och intressant kvinna som Rebecka här hos oss på Hotel Diplomat känns otroligt kul. Jag har länge beundrat henne och hennes verk, säger Anna Cappelen, ordförande Hotel Diplomat

Rebecka Dahlén ingår i Grupp Scultura, bildad 1996, bestående av tretton kvinnor som arbetar med skulptur och handledning i lera och meditation, så kallat lersamtal. Hennes utställning pågår på Hotel Diplomat från den 19 februari till och med den 16 mars 2016.