Pressbild Pressbild

Hotel Rivals nya cafékrog – ska bli söderbornas go-to-ställe

Linn Wiklund Wandrup, Thatsup
Linn Wiklund Wandrup

Robusta stolar, sköna soffor, galna takarmaturer, bord med vita dukar, bord utan vita dukar och lampetter – det präglar Hotel Rivals nya restaurangsatsning Tavernan. Fyra rum och en uteplats med familjär bordsservering från lunch till middag. Hit hoppas man att söderborna och stockholmarna ska strömma dag som kväll, om så en för ett snabbt kaffestopp eller många sittande glas.

Tavernan inne på Hotel Rival ska erbjuda gästerna såväl en snabb espresso och croissant som en rykande het pasta eller mustig soppa. Förhoppningen är att den nya kvarterskrogen – eller cafékrogen som de kallar den – blir söderbornas nya go-to-ställe i såväl glada vänners sällskap vid bardisken som när man vill beställa take away alternativt avnjuta en sittande middag. Här ska man njuta och socialisera i en pulserande miljö fullspäckad med traditionella såväl som moderna frestelser.

På menyn hittar du exempelvis Tavernans Florentine – en smörgås på brioche med kallrökt lax, bakat ägg, tomat och spetsat med dijonnaise. Eller, deras medelhavsmacka med grillad aubergine, hummus, avokado och kronärtskocka på levainbröd. Även en klassisk croque monsieur går att få på Tavernan.

Till den riktigt hungriga serveras exempelvis friterad lagrad ost med apelsinsallad, croquettes à la reuben, pasta, kalvschnitzel, ljummen biffsallad med parmesan eller rökt sparris. Till detta serveras ett urval av viner, från krispig Sancerre till Pinot Noir, en kaxig Nebbiolo och några pigga Tempranillos. Är du mer törstig kan du välja att beställa en skummande lager och Pale Ale.

Till Tavernans många olika kaffesorter serveras söta saker som cannoli, pain au chocolat och croissant.

Team Tavernan
– Teamet bakom Tavernan är exakt detsamma som när vi skapade Watson's Bar 2019. Med VD Jesper Henryson i täten har Tavernans inredning skapats av Peter Ågren, Millimeter Arkitekter. Rivals F&B-team med Robin Gesang och Tobias Wikberg har tillsammans med Torben Cederlöf jobbat fram menyer och innehåll, säger Jesper Henryson, hotelldirektör.

Inspiration har man hämtat från mysiga europeiska tavernor och caféer i bland annat Prag, Zürich och Köpenhamn. Man vill att Tavernan ska fungera lite som ett värdshus – plus 99 hotellrum. Lyxigt men rustikt och avslappnat. Man har även valt att satsa på musiken och investera i ett nytt ljudsystem – bli inte förvånad om du hör Jespers favoriter Bobban Markovic Orkester från högtalarna.

Tavernan håller öppet dagligen klockan 11.30-21.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.