Hotel Rivals nya cafékrog – ska bli söderbornas go-to-ställe

Robusta stolar, sköna soffor, galna takarmaturer, bord med vita dukar, bord utan vita dukar och lampetter – det präglar Hotel Rivals nya restaurangsatsning Tavernan. Fyra rum och en uteplats med familjär bordsservering från lunch till middag. Hit hoppas man att söderborna och stockholmarna ska strömma dag som kväll, om så en för ett snabbt kaffestopp eller många sittande glas.

Tavernan inne på Hotel Rival ska erbjuda gästerna såväl en snabb espresso och croissant som en rykande het pasta eller mustig soppa. Förhoppningen är att den nya kvarterskrogen – eller cafékrogen som de kallar den – blir söderbornas nya go-to-ställe i såväl glada vänners sällskap vid bardisken som när man vill beställa take away alternativt avnjuta en sittande middag. Här ska man njuta och socialisera i en pulserande miljö fullspäckad med traditionella såväl som moderna frestelser.

På menyn hittar du exempelvis Tavernans Florentine – en smörgås på brioche med kallrökt lax, bakat ägg, tomat och spetsat med dijonnaise. Eller, deras medelhavsmacka med grillad aubergine, hummus, avokado och kronärtskocka på levainbröd. Även en klassisk croque monsieur går att få på Tavernan.

Till den riktigt hungriga serveras exempelvis friterad lagrad ost med apelsinsallad, croquettes à la reuben, pasta, kalvschnitzel, ljummen biffsallad med parmesan eller rökt sparris. Till detta serveras ett urval av viner, från krispig Sancerre till Pinot Noir, en kaxig Nebbiolo och några pigga Tempranillos. Är du mer törstig kan du välja att beställa en skummande lager och Pale Ale.

Till Tavernans många olika kaffesorter serveras söta saker som cannoli, pain au chocolat och croissant.

Team Tavernan
– Teamet bakom Tavernan är exakt detsamma som när vi skapade Watson's Bar 2019. Med VD Jesper Henryson i täten har Tavernans inredning skapats av Peter Ågren, Millimeter Arkitekter. Rivals F&B-team med Robin Gesang och Tobias Wikberg har tillsammans med Torben Cederlöf jobbat fram menyer och innehåll, säger Jesper Henryson, hotelldirektör.

Inspiration har man hämtat från mysiga europeiska tavernor och caféer i bland annat Prag, Zürich och Köpenhamn. Man vill att Tavernan ska fungera lite som ett värdshus – plus 99 hotellrum. Lyxigt men rustikt och avslappnat. Man har även valt att satsa på musiken och investera i ett nytt ljudsystem – bli inte förvånad om du hör Jespers favoriter Bobban Markovic Orkester från högtalarna.

Tavernan håller öppet dagligen klockan 11.30-21.