Hotellfasad i Skanstull får gigantisk graffitimålning

Nu får Skanstull en helt egen muralmålning när Clarions fasad målas om av två rutinerade graffitikonstnärer. "Tidlöst, realistiskt och färgglatt" – så beskriver duon motivet som blir Söders nya blickfång.

Det är Clarions 26 meter höga östsida som målas om av den kreativa duon Graffitisthlm. Medlemmarna Klive och Kaos har varit en del av Stockholms graffitiscen sedan tidigt 90-tal, och det nya verket blir deras största i Stockholm hittills.

– Detta är ett sjukt spännande konstprojekt som betyder mycket för oss både som en kreativ utmaning, men också på ett symboliskt plan i och med idén om att detta verk tillhör människorna på Södermalm och alla förbipasserande, säger Klive från Graffitisthlm.

Se verket växa fram
Den 6 maj påbörjas väggmålningen som förväntas ta uppemot fyra dagar att färdigställa. Under tiden kan förbipasserande stanna till och se på när konstverket växer fram. Hotellet kommer även att bjuda på kaffe och musik under utvalda tidpunkter. Den officiella invigningen sker den 9 maj.

– Vår dröm har länge varit att kunna ge något tillbaka till vår underbara stadsdel Södermalm, och med denna fantastiska målning hoppas vi att Södermalmsborna ska kunna känna lite extra stolthet över kvarteret runt Skanstull, säger Björn Callin, General Manager på Clarion Hotel Stockholm.

Verket ska stå helt klart lagom till Clarions årliga vårfest den 11 maj, då Patrik Arve och Swedish Tiger Sound står för musikprogrammet. Festen är gratis för alla.