Foto: Per-Erik Berglund Foto: Per-Erik Berglund

Hållbar pop up-restaurang på Biologiska museet

Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup
Johanna Lagerkranser

I höstas öppnade KC Wallberg från Gubbhyllan pop up-restaurangen Biologi på Biologiska museet på Djurgården. Nu ges ytterligare två tillfällen att testa den unika matupplevelsen, ett i januari och ett i mars. Själva museet är stängt på grund av renovering.

Restaurang Biologi brukar endast vara öppen för förbokade sällskap, men några gånger per år bjuder de in allmänheten till en ambitiös "matberättelse" i nio serveringar. Varje tillfälle har ett eget tema och beskrivs av restaurangen som "en kreativ matresa genom råvaror, lärande och inspiration". De två första pop up-restaurangerna hölls under hösten och var helt fullbokade.

Den 25-27 januari arrangeras den tredje pop up-restaurangen på temat "Midvinter". Två månader senare, den 22-24 mars, är det dags för ett kreativt samarbete med Alexander Meier, köksmästare på Ishotellet i Jukkasjärvi. Temat för denna fjärde pop up lyder "Isen smälter! Våren kommer! Naturen vaknar!".

Menyerna kretsar kring hållbarhet och tillkännages strax före varje tillfälle.

Middagsbiljetter säljs via hemsidan, www.restaurangbiologi.se.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.