Hållbar pop up-restaurang på Biologiska museet

I höstas öppnade KC Wallberg från Gubbhyllan pop up-restaurangen Biologi på Biologiska museet på Djurgården. Nu ges ytterligare två tillfällen att testa den unika matupplevelsen, ett i januari och ett i mars. Själva museet är stängt på grund av renovering.

Restaurang Biologi brukar endast vara öppen för förbokade sällskap, men några gånger per år bjuder de in allmänheten till en ambitiös "matberättelse" i nio serveringar. Varje tillfälle har ett eget tema och beskrivs av restaurangen som "en kreativ matresa genom råvaror, lärande och inspiration". De två första pop up-restaurangerna hölls under hösten och var helt fullbokade.

Den 25-27 januari arrangeras den tredje pop up-restaurangen på temat "Midvinter". Två månader senare, den 22-24 mars, är det dags för ett kreativt samarbete med Alexander Meier, köksmästare på Ishotellet i Jukkasjärvi. Temat för denna fjärde pop up lyder "Isen smälter! Våren kommer! Naturen vaknar!".

Menyerna kretsar kring hållbarhet och tillkännages strax före varje tillfälle.

Middagsbiljetter säljs via hemsidan, www.restaurangbiologi.se.