Hösten på Bonniers Konsthall

I och med OS i Peking har Kina stått i ännu mer fokus än vanligt. Nu är spelen slut, men på Bonniers Konsthall tar man bland annat en vidare titt på landet i öst. Och det har nu blivit dags för höstens stora satsning.

Klicka på 'Läs mer' för att se hela höstens program.


Bonniers Konsthall inleder höstsäsongen med Ann-Sofi Sidéns senaste videoinstallation Vid sidan om, som nu visas för första gången i Sverige. Vid sidan om är en berättelse om en ung kvinna som lämnar sitt nyfödda barn på ett sjukhus i Berlin. I sitt verk speglar Sidén vår syn på moderskap och ställer frågor kring vad som driver en mor att överge sitt barn.
Vid sidan om visas mellan 29 augusti – 12 oktober.

Höstens stora satsning är utställningen Spirande vita nätter – ett möte med kinesisk samtidskonst. Utställningen presenterar 17 unga kinesiska konstnärer som befinner sig i gränslandet mellan tusenåriga traditioner och ny teknik. För att öppna upp för dialog och utbyte har Bonniers Konsthall bjudit in den kinesiska curatorn Zhang Wei, som de senaste åren spelat en viktig roll för spridandet av kinesisk konst världen över.

Utställningen visar ett Kina i utveckling. Det är en blandning av det gamla traditionella samhället och den nya kultur som växer fram - i samband med den tekniska och generellt ekonomiska utvecklingen.

En annan viktig del av utställningen är den workshop där konstnären Xu Tan bjuder in till diskussion om dagens Kina ur olika perspektiv.
Spirande vita nätter visas på Bonniers Konsthall mellan 17 september – 21 december.

När året närmar sig sitt slut är det dags för den återkommande utställningen med Maria Bonnier Dahlins Stiftelses stipendiater. Här visas verk av några av Sveriges mest intressanta unga konstnärer just nu. Under hösten pågår arbetet med att hitta årets stipendiater bland upp emot 200 ansökningar. Vilka de utvalda blir tillkännages den 18 november.

Utställningen med 2008 års stipendiater pågår mellan 23 november – 21 december.

Mer info och öppettider - se Bonniers Konsthalls hemsida