Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Bonniers Konsthall

0,0 • 0 recensioner
Bonniers Konsthall

På Bonniers Konsthall mellan Sankt Eriksplan och Norra Bantorget visas svensk och internationell samtidskonst från både kända och lite mer okända namn. Bland annat arrangerar man skolvisningar och workshops.

Bonniers Konsthall öppnade 2006 och ligger i den strykjärnsformade glasbyggnaden på Torsgatan, ett stenkast från Sankt Eriksplan. I de ljusa lokalerna precis vid tågspåret visas och diskuteras ny konst från hela världen, framförallt genom egenproducerade utställningar. Det gäller såväl grupputställningar som enskilda konstnärer, och målgruppen är bred. Mycket av arbetet är pedagogiskt och vänder sig till barn och ungdomar, som kan ta del av allt från skolvisningar till babytorsdagar och familjevisningar.

Inte minst ägnar sig Bonniers Konsthall åt den unga konsten, men det finns utrymme för det mesta i programmet. Bland annat har man kunnat se utställningen "Stadsvandringar" med barnfavoriten Sannah Salameh, filmorienterat i samarbete med Stockholms filmfestival, brasiliansk konst och verk av gästkonstnären Andreas Eriksson. Syftet är att bidra till ett större intresse för den samtida konsten och göra konsthallen tillgänglig för en stor publik, och därför har Bonniers Konsthall sedan 2015 avskaffat entréavgiften. Numera är det helt gratis att se utställningarna.

I anslutning till utställningshallen finns även ett modernt café där besökare kan äta lunch och fika under större delen av veckan.

Se även Bonniers Konsthall Café

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Bli den första att recensera Bonniers Konsthall!