Ida Klamborn öppnar pop up-butik i helgen

Svenska modeskaparen Ida Klamborn öppnar i helgen, den 7-8 mars, en pop up-butik i centrala Stockholm. Det blir första gången som Klamborns kläder finns att köpa i butik.

- Det känns verkligen kul att äntligen få möjligheten att sälja mina kläder "live"! Jag längtar efter att se Ida Klamborn-plagg bäras av alla möjliga personer ute på gatorna - det är i vardagen jag vill se mitt mode komma till liv, kommenterar Klamborn butiken.

Ida Klamborns S/S15-kollektion presenterades för första gången under en omtalad visning på Stockholms modevecka i augusti förra året. Looken bygger på den långa och svävande silhuett som på kort tid har blivit synonym med klädskaparen. Till nyckelplaggen hör rakt formade kjolar i mjuk neopren, a-linjeformade blusar och korta byxor i silke. Färgskalan bygger på en bas av vitt, tan och olivgrönt med accentfärger som orange och rosa.

I samband med att popup-butiken öppnas lanseras också den tidning som Ida Klamborn har skapat tillsammans med stylisten Tereza Ortiz och Moa Pårup, AD och formgivare. Idén bakom tidningen är att skapa en mer långlivad version av en traditionell lookbook och att skildra Klamborns modeskapande på ett djupare plan.

Ida Klamborn pop up-store hålls öppen helgen den 7-8 mars kl 11-17, i Birger Jarlspassagen, Bibliotekstan. Ingång från både Norrmalmstorg och Birger Jarlsgatan.