Ikea öppnar sovrumsbutik i centrala Stockholm

Ikea har nu öppnat sin första renodlade sovrumsbutik, belägen mitt i centrala Stockholm på Regeringsgatan. Den 400 kvadratmeter stora sovrumsbutiken ligger inhyst i handelsplatsen The Lobby Stockholm lokaler.

I Ikeas nya konceptbutik, med inriktning på sovrum, hittar du utvalda produkter som textilier, kuddar och växter. Större produkter, som sängar och olika garderobslösningar, kan du beställa med förhoppningen om att få det hemkört samma dag.

Då det är sovrum som står i fokus, kommer Ikea även att ta ett helhetsgrepp kring människors nattsömn. Varje dag som butiken håller öppet, mellan den 11 februari till 10 mars, kommer det att anordnas seminarier och aktiviteter. Detta för att lyfta vikten av att få en god natts sömn och inte enbart fokusera på produkterna.

Om testet med sovrumsbutiken visar sig vara uppskattat, kan det bli startskottet för en helt ny strategi för möbelföretaget. Sedan tidigare har varuhuset öppnat pop up-butiken IKEA Kök City, som visade sig vara så pass populär att butikens stängningsdatum hela tiden skjutits fram.