Ikoniskt designhotell får elegant uppdatering

Mytomspunna Radisson Collection Strand Hotel Stockholm vid Nybrokajen har lockat filmstjärnor som Greta Garbo och Ingrid Bergman. Nu går hotellet in i en ny era efter att ha fått sig en ordentlig förvandling signerad Wingårdhs arkitekter.

Strand öppnade inför de olympiska spelen 1912 och blev snabbt ett inneställe bland världsberömda celebriteter som Frank Sinatra och Audrey Hepburn. Under de senaste två åren har den anrika byggnaden genomgått en omfattande renovering i skandinavisk stil, med utvalda designmöbler, jordnära toner och naturmaterial. Det är den hyllade arkitektbyrån Wingårdhs som står bakom uppdateringen av hotellets 170 rum och sviter, mötesrum, lobby, restaurang och barer.

– Vi, liksom Radisson Collection Strand, tror på att skapa en dynamisk upplevelse genom att förstärka byggnadens egen karaktär och vi vill att de nya elementen ska vara ett tydligt tillägg till det ursprungliga utseendet, berättar Leila Atlassi, arkitekt på Wingårdhs.

Stiliga sviter
Totalt erbjuds 19 sviter i fyra olika kategorier - bland annat kronjuvelen Tornsviten, en svit i två våningar högst upp i huset med en helt egen takterrass. Precis som Tornsviten bjuder även flera av de andra sviterna på vacker utsikt över Stockholm. Fyra "Presidential suites" har exempelvis sjöutsikt, separat sovrum och en rund salong för mindre bjudningar. Högst upp på agendan står dock servicen.

– Våra gäster önskar hjälp med allt från frieri till privata båtturer, helikopterservice eller support att hitta en tolk som talar mandarin. Det är mötet med människor från olika kulturer som gör mitt jobb så inspirerande, säger Rashel Yesayan, Guest Relation Manager på Radisson Collection Strand Hotel Stockholm.

Andra bekvämligheter som ingår i vistelsen är utöver wifi bland annat tillgång till hotellets gym samt tvätt och strykning av kläder.

För den som är sugen på frukost, lunch, brunch, afterwork eller middag i sprudlande miljö hittas även The Strand på hotellet, ett brasserie med modern design och utsikt över Nybroviken. Här serveras säsongsbetonade, nordiska smaker baserat på ekologiska och närodlade råvaror - bland annat från den egna takodlingen under säsong.