Radisson Collection Strand Hotel byggdes 1912 och är ett av Stockholms äldsta hotell. Beläget intill Nybroviken bjuder hotellet på vacker utsikt över Strandvägen och centralt läge med kort gångavstånd till shopping, nöjen, restauranger, kultur och kommunikationer.

På Radisson Collection Strand Hotel, i folkmun ofta kallat Strand Hotel, möts historia, kultur och modernitet. Här har svenska celebriteter som Greta Garbo och Ingrid Bergman övernattat med utsikt över Stockholm och stadens kulturella centrum. Sedan dess har Radisson Collection moderniserats till en samling hotell som vill spegla lokal inspiration, levande design och en livlig social miljö. Som ett steg i ledet genomgick hotellet en förvandling till kontemporärt livsstilshotell 2017, där man satte stor vikt vid att ta tillvara de ursprungliga sekelskiftesdetaljerna. Designen inspirerades av skandinavisk enkelhet med naturmaterial som trä, läder och sten.

Här finns alltså gott om vackra miljöer att vila ögonen på, oavsett om det är för att dricka en trevlig cocktail i baren, besöka nikkei-restaurangen ISSEI Stockholm eller övernatta i något av de 170 personliga rummen. För interiören står den prisbelönta designbyrån Wingårdhs som gjorde hotellet till en destination för den som värdesätter en livfull och flärdfull livsstil, i enlighet med hotellets filosofi.

Efter en god natts sömn i de noga utvalda sängarna väntar en dignande frukostbuffé. Därefter är stadens puls bara några steg bort, med närhet till sevärdheter som Gamla stan, Moderna museet, varuhuset NK och Stureplan, vilket gör hotellet till ett lika självklart val för kulturentusiasten som affärsresenären.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Bli den första att recensera Radisson Collection Strand Hotel Stockholm!

Användarbilder på Radisson Collection Strand Hotel Stockholm Visa alla

  • Lägg till bild