The Strand

4,0
4 betyg
  • Nybrokajen 9
    • City, Norrmalm
  • Denna verksamhet har rapporterats som permanent stängd.
Redigera The Strand

På klassiska Radisson Collection Strand Hotel vid Nybroviken ligger The Strand, ett svenskt brasserie som återupplivar skandinaviska matklassiker i avslappnad miljö. Frukost, brunch, lunch och middag serveras, och det finns även en intim bar att hänga i.

The Strand anpassar menyn efter säsong och använder ekologiska och närproducerade ingredienser. Här serveras bland annat restaurangens signaturrätter, "The Strand Vintage", som är stående på menyn.

Med hjälp av arkitektbyrån Wingårdhs har lokalerna designats i en mix av innovativa inslag och klassiska detaljer. Färgskalan är hämtad från naturliga material som sten, trä, läder, metall och puts. Men det finns också extravaganta komponenter som möbler i sammet, djupa, mustiga färger och lyxiga material som återspeglar hotellets dekadenta historia som knutpunkt för Stockholms kändis- och nöjesliv.

På menyn finns till exempel en teckning kallad "Stamgäster i Strands bakficka" som gjordes av Ernst Åkerbladh 1928. På den syns dåtidens stora namn som Gösta Ekman, Isaac Grünewald, Sigrid Hjertén, Mimi Pollack och självaste Greta Garbo. Hon var nämligen en återkommande stammis under sina Sverigebesök.

Användarbilder på The Strand Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från The Strand av Fredric E.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
21 dec 2017

Fantastikt fint, känns lyxigt att vara på strand! Har endast ätit Afternoon Tea där som var helt ok; lite för mycket söta godsaker, lite snålt med sandwiches och scones. Men vi bad om mer och det var inga problem! Annars supertrevlig servitris (hade hovmästa... Visa hela »

21 mar 2018

Vilket otroligt lyft The Strand har fått efter renovering. Dom har lyckats med att skapa en modern och stilren bistro som har öppet hela dagen.

1 mar 2019

Bra helgbrunch. Var iofs några år sedan man var där.

28 mar 2022