In the Mood for Art på MOOD

Tänk dig en supermarket full med konst. Där alla sorters konsttekniker ryms under ett och samma tak. En plats där en bred konstpublik får mötas och hitta sin favorit bland ett brokigt utbud. Den 14 november återvänder FoKo Art To Go till Mood-gallerian och bjuder på ännu en konstfest för alla plånböcker.

Grundtanken med konst-marknadsplatsen är att lyfta fram allt från konststuderande och konstutövare till mer etablerade konstnärer och låta dessa sälja sin konst utan krångel. Här bedömer ingen expert vad som är konst eller inte - istället är det upp till publiken att tycka till. Konceptet FoKo finns redan etablerat på andra platser i stan och nu har turen återigen kommit till Mood. Den 14-24 november kan nyfikna och konstintresserade titta runt bland 600 verk och köpa med sig konstverk hem, vilket art to go handlar om. Priserna börjar på 500 kr och går upp till max 16 000 kr.

Nytt för i år är den unga konsten som får extra stort utrymme på konstmarknaden. I elevhörnan ställs fria verk och stockholmstolkningar ut av esteter från Viktor Rydberg Jarlaplan och Södra Latin. Dessutom ställs projektet The Non Violence skulpturer ut och dekoreras av bland andra artisten Meja och regissören Jonas Åkerlund. I anslutning till antivåldstemat har elevhörnan fått i uppdrag att rita skisser på "The Non Violence revolvrar" (artikelbilden kommer från Södra Latin). Ett bidrag från varje skola röstas fram av publiken för att sedan föras över två stora revolvrar. Ett illustrerande exempel på konstens kraft.

Tider: Vardagar kl 10-20, lördag kl 10-18, söndag kl 11-18

Fri entré

Läs mer på fo-ko.se eller moodstockholm.se