Internationella stjärnskott till Haymarket by Scandic

Populära Haymarket slog upp dörrarna för två år sedan mitt på Hötorget, med restauranger, barhäng och events under samma tak. Nu har tre nya nyckelspelare anslutit sig till hotellet: Erik Pändel, Jonas Höglander och Sean Eden.

Erik Pändel, senast hotellchef i Val D'isere men även känd från sina tio år på Café Opera och Operakällaren, har axlat rollen som food & beverage manager.

- Det är en ära att ta över utvecklingen av Haymarket och jag kommer att värna om det uppbyggda konceptet, samtidigt som vi kommer att fortsätta förfina och utveckla genom att till exempel gå tillbaka till fler livespelningar. Det ligger en tjusning i att kunna kombinera det odödliga 20-talet med moderna inslag vilket också ger en kreativ frihet, säger han.

Ny head chef är Jonas Höglander, tidigare bland annat ansvarig över kronprinsessans bröllop och en enstjärnig krog i London samt nu senast kökschef på Operakällaren. I juni tillträdde Sean Eden från Tures som bar manager för prisbelönta Americain. Han har bland annat öppnat Piren och Ångbåtsbryggan, jobbat i Miami och vunnit flertalet cocktailtävlingar.

- Det är ett stort förtroende att ta över ansvaret för Americain och som barchef är det en dröm att jobba med 20-talet då alla klassiker föddes. Fokusområdet för mig är dels att bibehålla standarden i baren och planera inför nya drinkmenyn som släpps i september, säger han.