Isabella Westergren är Årets Konditor 2019

Under två dagar tävlade fem konditorer om den prestigefyllda titeln Årets Konditor 2019. Vinnare blev 28-åriga Isabella Westergren från Bollnäs.

På Bak- & Chokladfestivalen på Stockholmsmässan ägde finalen i tävlingen om titeln Årets Konditor 2019 rum. Finalen utspelades under två intensiva dagar där de tävlande har skapat tårtor, fyra sorters bakverk till mignardisefat och tallriksdesserter efter temat "de fyra elementen". 28-åriga Isabella Westergren hämtade inspiration från trädgården hemma i Bollnäs med smaker som svarta vinbär, blåbär, lingon och kaffe som fick juryn på fall. Nu kan hon titulera sig Årets Konditor samt svensk mästare för professionella konditorer.

– Sedan jag fick höra talas om Årets Konditor har jag varit och tittat varje år. Att själv vara med i tävlingen har varit otroligt häftigt och utvecklande, så att nu vinna alltihop betyder såklart jättemycket. Jag är fortfarande i början av min karriär, så det här känns verkligen som ett kvitto på att det jag gör är bra och i rätt riktning. Jag hoppas att detta kan öppna nya dörrar för min framtid som konditor! säger Isabella Westergren, vinnare av Årets Konditor 2019.