Ulf Adåker. Foto: Erik Sjöström Ulf Adåker. Foto: Erik Sjöström

Jacqueline's drar igång jazzkvällar med trumpetlegendar

Den 1 februari är det dags för nya musikupplevelser på Jacqueline's, när konceptet Jazz Nights lanseras. Först ut är jazzlegendaren och trumpetaren Ulf Adåker, som samtidigt firar releasen av den senaste dubbelskivan Le Jazz Cool.

Tel Aviv- och Brooklyninspirerade Jacqueline's fortsätter att erbjuda unika upplevelser med internationell prägel. Nu etablerar restaurangen en ny jazzscen genom att introducera livemusik influerad av jazzklubbar i New York.

Till en början hålls kvällarna varannan onsdag, med fyra planerade tillfällen på schemat. Med musikkvällarna vill man locka både entusiaster och nyinvigda att uppleva musiken på nära håll och erbjuder kvällens pinsa och öl till specialpris.

De fyra första kvällarna leds av den hyllade trumpetaren Ulf Adåker, som har varit en betydelsefull musiker på den svenska jazzscenen sedan 70-talet. Under premiärkvällen är det dessutom releasefest för Adåkers senaste dubbelskiva Le Jazz Cool, en samling av olika jazzprojekt med utvalda kompositioner som spelats in under 2020–2022.

– Vi älskar jazz och den härliga känslan som uppstår med livemusik i restaurangen, säger Christian Olsson, krögare och delägare på Jacqueline’s.

Information
Visa på karta