Janni Berndt Dahl. Foto: Pressbild/Stureplansgruppen Janni Berndt Dahl. Foto: Pressbild/Stureplansgruppen

Janni Berndt Dahl dubbad till Champagneriddare

Emmi Anderberg, Editor-in-chief, Thatsup Emmi Anderberg, Editor-in-chief, Thatsup
Emmi Anderberg

Janni Berndt Dahl, restaurangchef och chefssommelier på Spesso, har dubbats till Champagneriddare i den prestigefyllda champagneorden l'Ordre des Coteaux de Champagne.
– Jag är otroligt hedrad och tacksam över att jag blivit utvald, säger Janni Berndt Dahl.

I dag offentliggjordes den roliga nyheten att l'Ordre des Coteaux de Champagne har utsett en ny kvinnlig Champagneriddare. Janni Berndt Dahl är restaurangchef och chefssommelier på Spesso, men kan alltså nu även titulera sig som dubbad champagneriddare.

Hon tar plats i Orden tillsammans med den svenska champagnemästaren Richard Juhlin, som dubbades till riddare 1997 i Champagne. Orden har rötter i 1600-talets Frankrike och bestod ursprungligen av unga adelsmän från kung Ludvig  XIV:s hov. År 1956 återupplivade François Taittinger Orden och gav den dess nuvarande namn.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.