Japansk-koreanskt brasseri öppnar i nya Space

I höst öppnar det japansk-koreanska brasseriet Fat Cat upp dörrarna mitt i city. Restaurangen blir en del av kulturcentret Space – som ska bli Stockholms nya mötesplats för den digitala generationen.

På sju våningsplan, i den femte Hötorgsskrapan vid Sergels torg, blir det gaming, musik, mat och "content creation" när Space slår upp dörrarna den 27 november. Redan den 29 oktober är det premiär för husets brasseri Fat Cat, som ska bjuda på en innovativ mix av japanska och koreanska smaker tillsammans med högt tempo och en skön, livlig känsla.

– Fat Cat hämtar känslan och stämningen från de franska brasserierna och maten och råvarorna från det japanska och koreanska köket. Vi säger att vi har hjärtat i Frankrike och själen i Japan och Korea, säger Lina Liberg, Food & Beverage Manager på Fat Cat, som tidigare bland annat har jobbat på Luzette och Grill.

Den nya restaurangen kommer att vara öppen under hela dagen, och ska passa lika bra för frukostmöten som för lunch, middag och sena kvällar.

– Vi vill att Fat Cat ska vara en inkluderande och pulserande restaurang med hög kvalitet på mat, dryck och service från morgon till kväll. På kvällen kan man starta i baren med en drink, hänga en stund på vår japanska matgata och sedan slå sig ner och äta en middag med vänner, berättar Lina Liberg.

Bortsett från det nya brasseriet kommer besökare även att kunna hitta såväl barer som caféer i hela huset.

– Fat Cat är en viktig del av Space, mitt på Sergels torg. Med vårt japansk-koreanska brasserie, och stora uteservering mot fontänen, hoppas vi bli en ny stjärna på Stockholms kroghimmel, säger Åsa Caap, vd Space.

Bakom Space står Pophouse Entertainment, som bland annat äger och driver ABBA The Museum.

Bordsbokningen för Fat Cat har redan öppnat.