Gör som i Japan och fira in våren med årets första sake, Nama-zake. Den 26 april kommer traditionen till Stockholm när Japans främsta sakebryggeri besöker TAK för en kväll.
Dewazakura Sake Brewery, som bryggeriet heter, kommer att flyga in både sin egen Nama-zake och flera andra sorter från olika premium-bryggerier runt om i Japan. Gästspelet blir därmed ett unikt tillfälle för stockholmarna att testa flera olika Nama-zake lagom till vårskruden.
- Varje år när körsbärsblommorna slår ut över det sake- och soltörstande folket i Japan tappas den första Nama-zaken för att fira våren. Vi vill såklart att svenskarna ska få uppleva drycken i sitt vackraste fodral och mest levande karaktär, säger Dan Jay-Olsson, sakesommelier och Head of operations på TAK.
Under besöket serverar TAK en specialkomponerad meny med tillhörande dryckespaket, där japansk dryckeskultur möter nordiska råvaror och maträtter signerade Frida Ronge.