Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Tak

3,7
28 betyg
Redigera Tak

Högst upp på Brunkebergstorg mitt i stan tronar Tak, Frida Ronges stiliga koncept som består av två våningar fyllda med nordisk-japanska influenser och hållbarhetstänk. Här kan du äta eller ta en drink med svårslagen utsikt över Stockholm. I konceptet ingår bland annat restaurang, bar, chef’s table och takterrass.

Restaurang
I restaurangen på plan 13 satsas det på modern, lekfull gastronomi där nordiska råvaror möter japanska tekniker och smaker. Miljön präglas av samma influenser, med väldesignad ljus miljö och inslag av 70-talsvibbar. Här ska smakerna matcha utsikten. Menyn består bland annat av fiskrätter, vegetariska rätter, fusion-desserter och ett stort utbud av sake. Öppet för lunch och middag.

Unn
Med endast åtta platser är Unn en intim och lyxig nytolkning av en japansk teppanyaki. Här serveras en säsongsbetonad omakasemeny med sex serveringar som tillagas och presenteras av en egen kock. Även här är det nordiska råvaror och japanska tekniker som gäller. För att äta krävs det att man bokar hela Unn.

Izakaya
Intill baren på fjortonde våningen ligger Izakaya, en tolkning av de japanska ölhallarna. Här sitter man runt community tables och äter asiatiska smårätter med fina råvaror, dricker naturvin och umgås. Såväl middag som brunch erbjuds. Många av rätterna på menyn går även att beställa som take away.

Bar
På fjortonde våningen, 52 meter ovanför Brunkebergstorg, huserar baren där man kan dricka cocktails med nordisk-japanska smaker, äta barmat från Taks Råbar och insupa stämningen året om. Här bjuds det även på konst, musik, klubbar, utställningar och vernissager.

IMA
IMA är en lugn oas högt över takåsarna med fokus på japanska drycker. Hit kommer du för att ta del av en hel avsmakningsmeny bestående av lite mindre cocktails. Bland dryckerna hittar du även japanska signaturdrinkar, sake, japansk whisky, bubbel, vin och öl.

Terrassen
Terrassen högst upp bjuder på vackra vyer. Detta är stället för dig som vill njuta av utsikten och dricka cocktails under bar himmel på somrarna, men också för dig som vill dricka varma drinkar och känna pulsen i inomhusbaren på vintrarna.

Se även Restaurang Tak, Unn, Izakaya, Takbaren, IMA, Terrassen TAK

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
27 apr 2018

Tak seglade snabbt upp som en favorit på kroghimlen och det är väl värt ett besök om plånboken tillåtet. Stort plus för fantastisk utsikt över Stockholm.

Mitt första besök var redan innan öppning på en provmiddag. Jag slog... Visa hela »

13 okt 2019

Som alla andra säger som varit här. Vilken vy!!! Wow.

Har varit i ingången några gånger faktiskt men då det varit alldeles för fullsmockat så har vi valt att gå. Men denna gången blev vi kvar här. Det var sommar, sol och stä... Visa hela »

20 jan 2019

Terassen:
Snyggt. Soft. Underbar utsikt. Sköna vibbar, bra för häng och njuta av solen. Skippa maten, om du inte är vrålhungrig. Bra events bla biokvällar, nu har de tillfälligt curling.
Minus att hela Sthlm vill hit, det blir låååå... Visa hela »

Listad i: Uteservering
25 maj 2017

Maten håller dock inte riktigt samma höga klass som restaurangen påstår. Det känns som om köket har höga ambitioner. Men det fattas mycket. Servicen och personalen däremot håller högsta klass. Läget och lokalerna är fina och trevilig... Visa hela »

26 jan 2018

Ramen lunch på trevliga restaurang Tak.

Listad i: Uteserveringar
30 sep 2019 · Uppdaterad

Går den här utsikten att slå?
Det är det första jag tänker när jag kommer upp på terrassen.
En sommardag med sol är det här magiskt! Både på dagen men även i solnedgången och framåt kvällen. Jag har aldr... Visa hela »

3 mar 2018

Jag var på tak i somras och åt middag med några kollegor. Utsikten i sig är en riktig wow-faktor och att det var strålande sol var en stor bonus.
Lokalen är modern och snygg, personalen väldigt kunnig och trevlig.
Vi delade på några rä... Visa hela »

Listad i: Bästa AW
10 jul 2018 · Uppdaterad

Kom hit vid besök i Stockholm!! Fantastisk utsikt att kolla på när man tar ett glas och har hört att maten ska vara god - tyvärr inte provat på den själv dock. Jag var här för en AW och med sol tills solnedgången kunde det inte varit en bättr... Visa hela »

29 jan 2018

Absolut ett måste!

18 apr 2019 · Uppdaterad

Magisk utsikt över Norrmalm. Stor uteservering på taket samt grym restaurangdel, Råbaren. Asiatisk, magisk meny. Allt magiskt gott. Rekommenderas starkt!
Edit December 2022: Winter Chef’s Choice-avsmakningsmeny med jultema design @fridaronge på TAK. 🎅🏼 Klockren avsma... Visa hela »

22 okt 2022

Underbar lokal men maten är tyvärr smaklös. Vill så gärna att maten ska lyfta och varit här flera gånger, men tyvärr blir jag besviken varje gång.

5 sep 2019

Trevligt i syfta att inmundiga en drink. Men räkna med trångboddhet och dyr Carlsberg på flaska. Utsikten är det då rakt inget fel på!

22 sep 2018

Gillar verkligen stället men för mig står och faller det med vädret och utebaren. Cocktailbaren är oavsett spännande på temat och maten bra, men skulle inte rekommendera någon omvägen hit om inte vädret tillåter

14 nov 2017

Ett måste i Stockholm.
Maten i matsalen en trappa ner var absolut god, dock lite överprisad enligt min smak. De hade bra service och mottagande. Takbaren är en av mina favoritbarer i stan.

17 mar 2020

Vyn är hela upplevelsen med att gå hit! Om du vill gå hit en solig fredag så kom runt 16, annars är det kö upp och det blir fullt väldigt fort. Priserna i baren är höga, men man får ju betala för utsikten.

Listad i: Rooftops Sthlm!
5 mar 2021

Jättegott, lyxigt, festligt. När det är fint väder är det väldigt bullrigt, stimmigt, hög musik och stora gäng.

11 jul 2019

På TAK får du en fantastisk utsikt över Stockholm och det serveras dessutom goda drinkar. Perfekt stopp innan solen gått ner och man drar vidare ut i natten! Kan vara lång kö till hissen upp ibland så räkna med lite kötid.

18 mar 2020

Fantastisk utsikt över Stockholm. Möjligen stans bästa utsikt. Och en drink på det, helt underbart!

17 nov 2018

Nice vibe och vacker utsikt över Stockholm! Har aldrig ätit där så vet inte hur maten är, men det är ett perfekt ställe för aw! Absolut bäst på sommaren :-)

19 apr 2021

Utsikten med vyn över Stockholm är helt fantastisk, därav höga poäng! Jag har bara druckit drinkar där och de var bra men inte så att jag höjde på ögonbrynen. Personalen var trevliga och kundtoaletten var jättefräsch! Under sommaren ä... Visa hela »

Sida 1 av 2