Jazzfestival inleder bygget av ny stadsdel

För ett par månader sedan revs klubblokalen Nobelberget för att lämna plats åt ett nytt bostadsområde i Sickla. Nu firas det första spadtaget i kvarteret tillsammans med Stockholm Jazz Festival, som bjudit in några av landets största jazzartister.

500 bostäder, kreativa kontor, kulturetableringar, grönska och mötesplatser. Det planeras i den nya stadsdelen som nu ska börja byggas strax utanför Södermalm. Festival- och konsertmeckat Nobelberget har fått stryka med, men kulturen ska leva vidare. Den 27 april bjuder Stockholm Jazz Festival på framträdanden av den hyllade jazzsångerskan Rigmor Gustafsson och storbandet Stockholm Swing All Stars. Under dagen kan man även ta del av konstinstallationer, grillat, fika samt en minihus-workshop för barn, självklart på temat stadsutveckling.

– Nobelberget är en viktig del i förverkligandet av Atrium Ljungbergs vision om att utveckla levande stadsmiljöer. Vi öppnar upp byggarbetsplatsen på Nobelberget för att fira startskottet, säger Joanna Berg, Affärsutvecklingschef Bostad på Atrium Ljungberg, i ett pressmeddelande.

Eventet är gratis och öppet för allmänheten.