Johan Rheborgs succéföreställning utökas

Den hyllade scenversionen av Fredrik Backmans succébok En man som heter Ove sålde snabbt slut. Elva nya föreställningar har tillkommit på Rival och China Teatern under våren 2015 och nu står det klart att det blir fler föreställningar även i höst och nästa vår, 2016.

Premiärföreställningen den 30 januari 2015 fick ta emot stående ovationer. Recensenterna var lyriska över Emma Buchts regi, Marie Persson Hedenius manus och Johan Rheborgs insats i huvudrollen som Ove. I Aftonbladet hyllades Rheborgs skådespelarinsats bland annat som "fullkomligt briljant". Över 40 000 biljetter har sålts till vårens 55 föreställningar och nu blir det fler tillfällen i höst och vår, med premiär den 22 augusti.

En man som heter Ove bygger på Fredrik Backmans bok med samma namn, en av Sveriges mest sålda böcker de senaste åren och utgiven i över 20 länder. Historien handlar om den nitiske ordningsmannen Ove, som tycker att rätt ska vara rätt och att det var bättre förr när folk hjälpte sina medmänniskor. När den höggravida Parvaneh med familj flyttar in i kvarteret inleds en serie händelser som får stora konsekvenser både för Ove och hans grannar.

Biljetterna säljs via Blixten

Mer information: Rival, China Teatern