Julgala för Syriens folk med Lill Lindfors och Magnus Betnér

Den 20 december öppnar Södra Teatern huset för en gala ägnad åt Syriens folk. Bland artisterna syns Lill Lindfors, stå-upp-komikern Magnus Betnér och Julia Frej, liksom integrationskören Gränslösa röster. Konferencierer är journalisten Lisa Bjurwald och Aftonbladets ledarskribent Somar Al Naher.

Syriengalan, som går av stapeln den 20 december, har något för alla – från ett framträdande av en av våra mest folkkära artister, Lill Lindfors, till den vasse stå-upp-komikern Magnus Betnér. De unga stjärnskotten Julia Frej och Kristina Issa, stämningsfull syrisk poesi och musik från Re: Orients Burst of Sparks, kören Gränslösa röster, som repeterat på Södra Teatern hela året, står också på kvällens program. Dessutom konstauktion, gospelkören LaCoeur och en och annan publiköverraskning.

Det blir en kväll i medmänsklighetens tecken där alla intäkter går till Syriens sak via politiskt obundna Föreningen Syrien Sverige och UNICEF.

- Många har blivit berörda av folkets, inte minst barnens, lidanden i det krigsdrabbade Syrien. Jag ville göra något konkret och när jag pratade med artister om en välgörenhetsgala där alla intäkter skulle gå till det syriska folket och deras sak var gensvaret enormt positivt, berättar journalisten och författaren Lisa Bjurwald som är initiativtagare till galan.

Mer information: Södra Teatern