Kända namn bakom ny countryklubb

Nu får Stockholm en ny countryklubb – signerad Klara Söderberg från First Aid Kit, skådespelaren Sverrir Gudnason, poddprofilen Emil Persson och reklambyråentreprenören David Borg.

Svensk musik må ha nåtts av den amerikanska countryvågen, men i Stockholm har countryhaken lyst med sin frånvaro. Det ska det dock bli ändring på med "Countryklubben," som drar igång på Münchenbryggeriet i februari.

Idén föddes en kväll i höstas när Sverrir Gudnason, Emil Persson och David Borg satt uppe och pratade countrymusik, och snart var även Klara Söderberg med på tåget. Tillsammans med ett husband kommer hon att tolka countryklassiker av artister som Dolly Parton, Gram Parsons, Emmylou Harris och Johnny Cash.

– Vi kan garantera att ingen kommer bli missnöjd med vår lineup, det kommer vara svenska indie- och countryartister, även några av våra mest folkkära artister kommer dyka upp. Vi kommer även ha dj:s före och efter spelningen. Tanken är att skapa en unikt och varm stämning för folk som älskar country eller folk som ännu inte förstått att de älskar country, säger Klara Söderberg i ett pressmeddelande.

Countryklubben har premiär på Münchenbryggeriet den 21 februari.