Nattliv för en mognare publik

Nattliv för en mognare publik

Att man inte skulle klubba och leva livet efter att man har passerat 40-strecket känns väldigt passé. På de flesta restauranger och barer hittar man en bred målgrupp, vare sig det gäller ålder eller intresse. Däremot går det att hitta ställen som är anpassade efter stil, ålder, musik och meny, och där kommer vi in i bilden. Oavsett om du vill dansa hela natten lång till härlig musik på en nattklubb eller hänga med vännerna i baren och sippa på drinkar hittar du stället nedan. Här ger vi de bästa klubb- och bartipsen för en äldre och härligt mogen publik i Stockholm.

Innehållsförteckning
 1. Stockholms nattliv för en mognare publik
  1. Himlen – Cocktails i skybaren
  2. Golden Hits – Bli stjärna för en kväll
  3. The Big Ben – Fest på puben
  4. Sturehof – Stiligt uteliv för blandade åldrar
  5. Engelen – Livemusik varje kväll
  6. Riche – Pampigt häng från middag till småtimmarna
  7. Fou Club – Dansa till härliga hits
  8. Patricia – Båten för alla
  9. Soul Train Party – Dansglädje
  10. Fasching – Dansa till soul och R&B
  11. Pelikan – För en sofistikerad barkväll
  12. Pub Anchor – Rockigt häng för alla

Stockholms nattliv för en mognare publik

Himlen

Hemsida

Cocktails i skybaren

Det blir knappast mer sofistikerat än med drinkar i en inglasad skybar värd namnet. På översta våningen i Himlen kombineras den oslagbara utsikten över Stockholm med trevlig barmeny och välblandade cocktails på drygt 100 meters höjd. Perfekt barhäng för en mogen publik. 

Golden Hits

Hemsida

Bli stjärna för en kväll

Golden Hits folkfyllda nattklubb består av fyra olika barer med feststämning som heter duga. Här möter man ofta en äldre publik, men liv och rörelse kan man inte klaga på. Vill man kan man ta plats på scen och sjunga ut, och se till att spana in de olika temakvällarna. Här kan man även boka in en middag, och ta del av showen från början.

The Big Ben

Fest på puben

The Big Ben är mer av en engelsk pub snarare än nattklubb, men det hindrar dig inte från att festa loss i baren till levande musik. Här kan också du testa över 50 olika ölsorter om du känner för det. Håll utkik efter spelningar, standup-kvällar och partycovers på hemsidan. 

Sturehof

Stiligt uteliv för blandade åldrar

Ett ställe med stil som lockar en publik i olika åldrar. Särskilt populär är uteserveringen, vare sig det är vinter, vår, sommar eller höst sitter gästerna bänkade på första parket vid Stureplan. Stanna och ta en fördrink, boka in en festlig måltid eller grunda inför nattens bravader som väntar runt hörnet. 

Engelen – Nattliv för en mognare publik
Engelen
Engelen – Nattliv för en mognare publik
Engelen
Engelen – Nattliv för en mognare publik
Engelen
Engelen – Nattliv för en mognare publik
Engelen
Engelen – Nattliv för en mognare publik
Engelen
Engelen – Nattliv för en mognare publik
Engelen
Engelen – Nattliv för en mognare publik
Engelen
Engelen – Nattliv för en mognare publik
Engelen

Engelen

Livemusik varje kväll

Till Engelen har festglada människor i alla åldrar sökt sig sedan starten 1969. Krogen är ett uppskattat inslag i Gamla stan, med livemusik sju kvällar i veckan, avslappnad stämning och en stor uteservering som håller öppet under de varmare månaderna.

Riche

Pampigt häng från middag till småtimmarna

Till pampiga Riche kan du komma och äta en bit mat eller beställa en god drink i baren och stanna in på småtimmarna. Takten på musiken och publiken ökar sakta men säkert under kvällens gång och framåt stängning är det ofta riktigt bra drag. Längs husväggen på Birger Jarlsgatan är det ofta fullt när solen ligger på.

Fou Club

Hemsida

Dansa till härliga hits

Till Fou kommer du när du vill dansa till riktigt härlig musik och ha en rolig kväll bland likasinnade i en elegant och avslappnad miljö. Här finns två våningar med både dansgolv och några mer lugna och intima områden med barhäng, lounge och en cocktailbar.

Patricia

Båten för alla

Till Patricias nattklubb, båtens ursprungliga lastrum, hittar alla slags människor, lokala som internationella. Med en mix av både ny och gammal musik gungar båten långt in på småtimmarna. Här blir det vad du gör det till, men du kan också låta Patricia bestämma hur natten ska sluta. 

Soul Train Party

Dansglädje

Soul, disco, funk och house – klubbkonceptet Soul Train Party gjorde sin premiär på Nalen 2010, och än idag bjuder de in till en festlig afton i moget manér med fokus på dans. Under åren har de huserat på såväl kryssningar som nattklubbar runt om i landet, för att nu senast landa på Biblioteket Live vid Medis. Men håll utkik på hemsidan och deras facebook för program och events.

Fasching

Hemsida

Dansa till soul och R&B

Många känner till Fasching som jazzklubb, men idag lockar de till sig ett bredare klientel än bara jazzkatter. Inte minst till nattklubben Club Soul som tar med dig till sextio- och sjuttiotalets soul-era på lördagkvällarna.

Pelikan

För en sofistikerad barkväll

Denna antika, klassiska restaurang förvandlas till bra häng i baren Kristallen. Njut av skön musik till sent in på kvällen och en sofistikerad miljö, vare sig du vill dricka ikapp till djupa samtal eller föra inför kvällen. Blir man hungrig kan man beställa in husman i restaurangen. Stället ligger mitt i Sofo, nära till massor av restauranger och barer.

Pub Anchor

Hemsida

Rockigt häng för alla

Pub Anchor är en plats där besökare i alla åldrar möts för barhäng i takt till rockmusik. Här är det livemusik och underhållning varje dag i veckan samt quizkvällar och rockkaraoke. Du behöver dock inte vara en rocknörd för att hänga är, hit kan du komma bara för den härliga stämningen.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;