Köttskola med entrecote på Vassa Eggen

Köttskola med entrecote på Vassa Eggen

Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup
Johanna Lagerkranser

Mellan den 14 och 26 november utökar den populära köttkrogen Vassa Eggen utbudet och inför "köttskola" på menyn. En favorit i repris som nu får ny tappning.

Gästerna får chansen att testa entrecote från fyra olika djur under en och samma middag samt uppleva smakskillnader mellan olika sorters kött. Maten kommer att serveras på bricka, och tanken är att den ska ätas "family style".

Niklas Odin, köttspecialist och köksmästare på Vassa Eggen, finns på plats och presenterar menyn.

- Som det ser ut nu kommer det serveras bison, älg, kalv men också ”black market”-entrecote. ”Black market” är ett speciellt urval av extra fina biffstockar som väljs ut vid slakt. Detta är aldrig förbestämt, utan det är bara de djur som uppfyller vissa krav som får en sådan klassificering. Vi vill kunna erbjuda dessa detaljer och laga dem till perfektion, säger han.

Pris: 795 kr/person

Mer information: Vassa Eggen Steakhouse

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.