Restaurang- och konferenskedjan Eatery trotsar pandemin och meddelar nu att man skrivit på kontrakt för två nya enheter i Stockholm, samt att man ska etablera sig i Skåne.
– Det går inte att bromsa i uppförsbacke, säger Martin Sandgren, styrelseordförande för Eaterykoncernen.
Coronapandemin har ställt till det ordentligt för restaurangerna runtom i Sverige och omsättningen har rasat rejält om man jämför med samma period i fjol. Trots det tuffa läget väljer dock Eatery-kedjan att satsa, vilket man gör genom att öppna två självständiga restaurangenheter i Stockholm, varav en vid Gärdet och en i Barkaby.
– Det har varit ett otroligt tufft år, under december 2020 kunde vi se en minskad omsättning på 75 procent från föregående år. Men vi på Eatery har bestämt oss för att vara kvar, att utveckla istället för att avveckla. Sektorn genomgår ett stålbad där även Eatery är väldigt hårt drabbat. Samtidigt är vi övertygade om att människor även framgent kommer att vilja mötas på olika sätt, säger Martin Sandgren.