Kidzapalooza – festivalen för hela familjen

För tredje året i rad välkomnar Kidzapalooza barn och familjer till Gärdet under Lollapalooza, som går av stapeln den 29 juni till 1 juli. I år lägger man extra stor vikt vid att barnfamiljer ska kunna röra sig smidigt mellan de stora spelningarna och det lugnare området Kidzapalooza som fylls av av kreativa, roliga aktiviteter med fokus på musik, rörelse och naturen.

Lollapalooza välkomnar musikälskare i alla åldrar, bland annat med Kidzapalooza, ett område helt tillägnat barn med sina vuxna. Området blir en oas för festivalens yngsta fans där man kan ha kul tillsammans, vila, äta och svalka sig. Man kan exempelvis designa och skapa egna konserttröjor, gå en snabbkurs i låtskrivande och lära sig spela en låt på ukulele med Popkollo, se den populära showen Bland drakar och dragqueens, leka djurlekar medan man lär sig om naturen tillsammans med Natursnokarna i samarbete med Fältbiologerna och hoppa studsmattor med JumpYard.

– Att få introducera sina barn till musiken man älskar är något av det häftigaste som finns. Med Kidzapalooza kan man ta med sina kids till festivalen, uppleva stämningen och konserterna tillsammans, men också dra sig tillbaka till ett område som bara är för barn och deras vuxna. Lyssna, upplev, lär och lek – på Kidza händer det nya grejer varje dag, säger Anna Sjölund, Festival Director för Lollapalooza Stockholm, i ett pressmeddelande.