Killinggänget på Dramaten

Jag har tidigare skrivit om att biljetterna till Killinggängets föreställningar på Dramaten är släppta. Men det känns som att denna uppsättning är värd ytterliggare lite uppmärksamhet. Så jag passar på att skriva lite till om det hela.

Killinggänget behöver ingen presentation. Med den meritlista gruppen innehar känns det överflödigt. Det som är mer intressant är att spekulera i är hur gänget kommer klara av att göra en pjäs. För detta har man tydligt poängterat. Det blir ingen revy eller korta inslag utan en "riktig" pjäs.

Idén om att göra en pjäs föddes redan för fyra år sedan när man fick ett samtal från Dramaten med en konkret förfrågan. Sedan dess har det varit manusskrivande som varit på tapeten.

Alla medlemmar i gruppen utom Tomas Alfredsson kommer stå på scen. Med sig kommer de även ha Reine Brynolfsson och Malin Ek.

Jag personligen tycker att det är en spännande satsning. Det känns som att gänget gör något nytt och inramningen på Dramaten kan ju inte bli bättre. Det är även ett steg i rätt riktning från teaterns sida som väljer att ta in något annorlunda. Jag menar, det känns inte som något man ser varje dag på Dramaten precis.

Premiären är den 19 september. Kliv in och boka här. Gör det nu!

Foto: Dramaten