Kistaloppet 2010

18 september 2010 går Kistaloppet av stapeln i Stockholmsförorten Kista, ca 13km nordväst om stadens kärna. Arrangörerna för loppet har jobbat hårt för att skapa ett unikt lopp i en unik miljö och har med hjälp från Stockholms Stad, Atrium Ljungberg och Vasakronan, tillsammans med Kistaloppets nav Kista Galleria, framställt ett 10km långt lopp som tar löparna igenom Skandinaviens IT-huvudstad, miljonprojekten och den orörda natur som omringar Kista.

Kistaloppet är inte enbart ett lopp och ett tillfälle för god motion i den stockholmska hösten. Varje deltagare får vid anmälningstillfälle bestämma vilken välgörenhetsorganisation som får 20:- av deras startavgift. Kistaloppet har även i samband med tävlingen startat kampanjen Spring och Rösta, ett tillfälle för denna stockholmsförort att ändra på det låga valdeltagandet från 2006. Löpare ges tillfälle att en dag i förväg använda sig av sin röst i det kommande valet och sedan delta i loppet. Under Kistaloppet kommer även diverse kringarrangemang i underhållningens namn att hållas i Kista Galleria och omkring löpsträckan. Kistaloppet välkomnar alla människor, gamla som unga, att deltaga 18 september, och välkomnar alla som bara vill ha en fin promenad eller som tävlar för fullt.

Kistaloppets arrangörer, tillsammans med Kista Galleria, Stockholms Stad, Atrium Ljungberg och Vasakronan, välkomnar alla deltagare till folkfest och löptävling i Kista 18 september 2010.

Karta | Resultattabell | FAQ | Tävlings-PM (pdf)

Kistaloppet | Kista Galleria | 200:- (tävlingsavgift); 300:- (efteranmälanskostnad på tävlingsdagen, gäller i mån av plats och mellan kl.10.00-12.30) |