Konstutställningen P.O.V pryder matsalen på Riche

Riche har man valt att fira nationaldagen med en exklusiv konstinvigning. Den produktiva och väletablerade illustatören och konstnären Magnus Carlsson ställer ut sin utställning P.O.V. i restaurangens matsal. Konstverken består av alldeles nygjorda verk som föreställer några av vår tids mest välkända personer. Ingmar Bergman, den svenska Konungen och Bob Dylan är några av de bekanta ansikten som visas upp. Namnet P.O.V står för Point of View och syftar på utgångspunkten i verken, som har varit hur konstnären tror att de avbildade personerna ser på sig själva. Utställningen pågår ända fram till den 24 augusti.


Magnus Carlsson är lite av en mångsysslare inom konsten. Redan 1988 började han arbeta med animation. Han har sedan dess skapat ett gäng omtalade animerade filmer, TV-serier och musikvideor. Ett av hans mest ansedda animerade verk är musikvideon till Radioheads låt Paranoid Android. Förutom animation arbetar konstnären som regissör, manusförfattare och illustratör.

Om sin utställning P.O.V säger Magnus Carlsson:

- Porträttmåleri är något jag alltid varit förtjust i. Att försöka få fram personligheten hos en människa med hjälp av några klickar oljefärg och en duk är en utmaning. En ganska kul utmaning. I Point Of View, valde jag med omsorg ett antal välkända personer som berör mig på olika sätt och försökte få fram en rättvis bild av hur jag tror att de ser på sig själva, i egenskap av offentliga personer. Har ingen aning om jag lyckats. Men jag hoppas det.

Riche | magnuscarlsson.se | P.O.V | 6 juni-24 augusti