Kräftsäsong på Tennstopet

Vad vore augusti utan kräftor? På Tennstopet håller man hårt på traditionen och serverar svenska signalkräftor från den 6 augusti.

Under nästan hela månaden kan man frossa i kräftor och västerbottenpaj på Tennstopet, helt enligt tradition. Restaurangens årliga kräftsäsong har premiär måndagen den 6 augusti och avslutas med en klassisk kräftskiva på uteserveringen den 23-26 augusti. Då pyntas Tennstopet med lampor och färgglada dekorationer.

- Traditionellt var det först den 7 augusti som kräftpremiären ägde rum, då var det fritt fram att äta och sälja kräftor. Vi har därför valt att lägga vår kräftpremiär i anslutning till det traditionella datumet, dagen innan den 6 augusti och augusti ut, säger Micke Schedin, köksmästare på Tennstopet.

Menyn består av ett halvt kilo signalkräftor tillsammans med två sorters ost och bröd samt västerbottenpaj, vilket bland annat kan kombineras med Tennstopets egen snaps.

En surströmmingsdag
Som vanligt serveras även surströmming med klassiska tillbehör såsom mandelpotatis en dag, den 16 augusti. En populär tradition sedan 1972 som snabbt brukar bli fullbokad.

Bordsbokningen för kräftsäsongen är redan igång för platserna inomhus, men på uteserveringen är det endast drop-in som gäller.