Krögaren Jonas Lundgren levererar livsstilsbetonad matkasse

Matkassar har blivit en bekväm och nyttig vardagssuccé. En som leverar hela hälsopaketet hem till dörren är Jonas Lundgren som driver Restaurang Jonas och Mat & Vinbaren på Kungsholmen. Konceptet Jonas Träningsmat är hans bidrag till en bättre livsstil.

Idén till Jonas Träningsmat föddes när krögaren Jonas Lundgren, en inbiten träningsfantast som även utbildat sig till PT i Kalifornien, ville kombinera sina två stora intressen, mat och träning. Resultatet blev en komplett matkasse med hälsosam mat utan tillsatser för ett sunt liv, levererad till dörren.

- Svarta Lådan och jag har tillsammans gjort recept och kombinerat rätter som jag tycker är både goda och som också är nyttiga för alla som tränar och vill leva en hälsosam livsstil utan att stressa ihjäl sig. Vi gör mat för dig, då du kan hitta tid att träna, säger Jonas Lundgren.

Jonas Träningsmat innehåller mat som är näringsberäknad av dietist och lagad av Jonas Lundgren, men till maten levereras även välbehövliga kosttips och träningstips från en PT. Matlådorna är anpassade efter behov och finns som helkasse och halvkasse. Här gäller det att hitta sina egna mål.

Ett par tips från Jonas:

- Skippa alla trendiga dieter eller bantningskurer - det funkar aldrig i längden. Satsa på att komma ut och röra dig lite varje dag.

- Variera din kost precis som med träningen & laga alltid mat efter säsongerna - bättre, nyttigare & billigare.

Frukosttips: Jonas hälsoshake

- 3 msk Gojibär
- 3 msk pumpakärnor
- 3 msk tranbär
- 5 dl lättkvarg
- 5 dl lättmjölk
- 150 gram rivet äpple eller en matsked honung
- 150 gram frysta eller färska bär

Blanda allt i en blender och tillsätt äpplet eller honung för önskad sötma.

Läs mer om Jonas Träningsmat här

Mer information: Restaurang Jonas