Krögaren Pelle Johansson satsar på tysk gastronomi

En ny, tysk matscen under namnet Sekt öppnar nu upp dörrarna på Östermalm i Stockholm. Men förvänta dig inga schnitzlar, här kommer Pelle Johansson och Patrik Karlsson att fokusera på rätter från Tyskland som vi inte är lika vana vid.

Renoveringen av Foods gamla lokaler på Runebergsgatan 1 når snart sitt slut då restaurangen Sekt välkomnar sina gäster från och med den 16 maj. Istället för schnitzlar blir det en bred meny med allt från sparris till surdegspizza och pasta, mat som är besläktad med den italienska och franska matkulturen. Du kommer till exempel att kunna beställa ”schupfnudel” som påminner om den italienska gnocchin, och ”maultaschen” som kan liknas vid ravioli.

– Vi vill ha ett annat typ av tyskt kök än det som man normalt tror. Vi skulle tycka det var kul att laga den här maten och visa upp den för Sverige, säger Pelle, medgrundare av restaurangen, till Nöjesguiden.

Sekt, som betyder mousserande vin på tyska, kommer även att bjuda på specialimporterade tyska viner och kvalitetsöl på tapp. Man kommer även kunna gunga i takt till tysk hiphop.

Sekt är en garanterad helhetsupplevelse för den som vill ta del av den tyska kulturen.