Kräftsäsong på Tennstopet

Kräftsäsong på Tennstopet

Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup
Johanna Lagerkranser

Vad vore augusti utan kräftor? På Tennstopet håller man hårt på traditionen och serverar svenska signalkräftor från den 6 augusti.

Under nästan hela månaden kan man frossa i kräftor och västerbottenpaj på Tennstopet, helt enligt tradition. Restaurangens årliga kräftsäsong har premiär måndagen den 6 augusti och avslutas med en klassisk kräftskiva på uteserveringen den 23-26 augusti. Då pyntas Tennstopet med lampor och färgglada dekorationer.

- Traditionellt var det först den 7 augusti som kräftpremiären ägde rum, då var det fritt fram att äta och sälja kräftor. Vi har därför valt att lägga vår kräftpremiär i anslutning till det traditionella datumet, dagen innan den 6 augusti och augusti ut, säger Micke Schedin, köksmästare på Tennstopet.

Menyn består av ett halvt kilo signalkräftor tillsammans med två sorters ost och bröd samt västerbottenpaj, vilket bland annat kan kombineras med Tennstopets egen snaps.

En surströmmingsdag
Som vanligt serveras även surströmming med klassiska tillbehör såsom mandelpotatis en dag, den 16 augusti. En populär tradition sedan 1972 som snabbt brukar bli fullbokad.

Bordsbokningen för kräftsäsongen är redan igång för platserna inomhus, men på uteserveringen är det endast drop-in som gäller.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.