Pressbild Pressbild

Kulturhuset Stadsteatern öppnar nytt café och butik

Emmi Anderberg, Editor-in-chief, Thatsup Emmi Anderberg, Editor-in-chief, Thatsup
Emmi Anderberg

Från nyöppningen den 18 september kommer Kulturhuset Stadsteatern och restaurangerna i Kulturhuset att samverka i större utsträckning än tidigare. Syftet är att skapa en helhetsupplevelse för husets besökare, där mat och dryck är en lika självklar del som kultur. Vid den nya huvudentrén från Sergels torg öppnas också en egen butik.

Kulturhuset Stadsteatern har fått i uppdrag av Stockholms stad att utveckla det nyrenoverade Kulturhuset som ett hus med en gemensam identitet. Därför får restaurangerna i Kulturhuset – Panorama, Teaterbaren, Kulturkaféet, Nooshi, Stories, Kafé Plattan och Barcelona – Kulturhuset Stadsteatern som hyresvärd.

– Detta ger oss ännu större möjlighet att vara en kultur-oas i alla bemärkelser. Vi ska erbjuda en helhetsupplevelse som inbegriper allt från att äta på restaurang, gå på sagostund, skapa själv i verkstad till att uppleva professionellt skapad konst. Vi ska koordinera våra verksamheter, hitta synenergier och samarbeta i större utsträckning än tidigare så att den samlade upplevelsen för besökarna i huset blir ännu bättre, säger Jesper Larsson, VD Kulturhuset Stadsteatern.

Några av restaurangerna har nya koncept. På Teaterbaren tar Stadshuskällarens Magnus Åkerström (Årets unga kock 2017 och Årets fjällkock 2018) över köket. På entréplanet från Sergels Torg öppnar ett helt nytt café, Kafé Plattan, med vegansk inriktning.

Vid den nya huvudentrén färdigställs just nu ett nytt besökscentrum och en butik. Här ska man lyfta olika perspektiv på kulturen, ge tips om vad som händer i huset, inspirera till nya upptäckter och skapa delaktighet i form av samarbeten som bland annat främjar ett hållbart samhälle.

Restaurangerna och caféerna som Kulturhuset Stadsteatern nu blivit hyresvärd för öppnar igen under september, lagom till nyinvigningen.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.