Kungsträdgården har fått nytt burgercafé

Hamburgaren är en växande trend inom den gastronomiska världen. Senast ut är krögaren Peter Nordins burgercafé Bar Burger Café som nu har öppnat i Kungsträdgården - ett kontinentalt bistrocafé med New York-känsla.

- Krogidén har legat och pyrt i min byrålåda i snart två år. Men det var faktiskt en tillfällighet på en resa i San Fransisco som tände gnistan. På flyget hem så bestämde jag mig. Jag skulle öppna vår variant på en "Burgeria", säger Peter Nordin.

Restaurangen, som ligger i ett nybyggt glashus mitt i Kungsträdgården, kretsar kring en bardisk i marmor som specialtillverkats i Italien, men här finns även en stor uteservering med 144 platser i parken. När det kommer till burgarna är ambitionen att ge utbudet ett lyft med egenmald färs, egna såsrecept och hembakat bröd. Utöver hamburgare satsar man även på franska klassiker som ostron, liksom egentillverkad milkshake, italiensk glass och ett stort utbud hantverksöl och lagrad whiskey.

- Jag föll direkt för idén när jag blev tillfrågad. Det finns så otroligt många varianter av burgare och det blir en utmaning och oerhört stimulerande att göra egna unika tolkningar av burgaren. Jag hoppas och tror ska älska vår tolkning, säger Gustaf Nathorst, köksmästare.

Mer information: Bar Burger Café