Köp toppkändisars scenkläder från berömda musikvideor och filmer, under Vintagemall

Den 17-20 november säljs hela 75 000 plagg, som kända artister och skådespelare burit. Kostym- och rekvisitaleverantören Moviemall tillsammans med Getty Images välkomnar allmänheten till Vintagemall. Och det som gör det här projektet extra respektabelt är att en del av summan som man får in på försäljningen, går till Stadsmissionens projekt Hemlösa barn.

Moviemall har sedan 2004 stylat och levererat kostym och rekvisita till välkända filmproduktioner, musikvideor och reklamfilmer, som du nu har chans att inhandla. Och Getty Images bidrar med en hel fotoutställning - Real Scandinavia, som skildrar olika upplevelser i livet.
Bland det generösa lagret finns bland annat 400 bröloppsklänningar, 1000 par skor och 200 kostymer. Dessutom kommer kändisars scenkläder auktioneras ut, bland andra Nina Perssons, som hon bar i musikvideon For What it's Worth och Titiyos från Come along-videon. Och så finns andra kläder från diverse reklamfilmer till salu.

- Jag har länge funderat på att göra en utförsäljning, samtidigt som det känns lite vemodigt att skiljas från alla fantastiska plagg och kreationer. Att en del av intäkterna ska gå till välgörenhet var för mig självklart. Vi vill bidra till att Stadsmissionen får mer medel att hjälpa utsatta barn och deras föräldrar. Det är skrämmande att det i Sverige 2011 finns barn som inte har tak över huvudet, säger Marie Strömberg, Initiativtagare och Moviemalls grundare.

Det som går till Stadsmissionens välgörenhetsprojeket Hemlösa barn:

Obligatoriskt är köp av klädhängare och påse för mist fem kronor. Dessa pengar går direkt till projektet Hemlösa barn. Av de utvalda artsistplaggen som auktioneras ut, går även hela summan till välgörenhetsprojektet. Och från Getty Images fotoutställning Real Scandinavia auktioneras och säljs bilderna, där hela inkomsten går till samma insamling.

Foto: Helene Pe för NK/Kosta Boda. Kläderna är stylade av Moviemall och kommer finnas till försäljning.

Vintagemall | 17-20 november | Drottninggatan 81