Löparskor ska utmana elsparkcyklar – placeras ut i Stockholm

Nu har elsparkcyklarna i Stockholm fått konkurrens. De har nämligen fått sällskap av företaget Reeboks skor – ett initiativ med ett antal sprillans nya skor, som är specialutrustade med GPS och som kan hyras av vem som helst – helt gratis.

Elsparkcyklarna har blivit ett givet inslag i Stockholms stadsbild, liksom i flertalet andra städer runt om i världen. Nu får de sällskap av sneakers med uppmaningen ”Why ride when you can use your feet?”. Statistik från WHO visar att en fjärdedel av svenskarna inte får tillräckligt med motion, något som skoföretaget vill ändra på.

– Vi människor rör oss allt mindre, och det påverkar inte bara vår fysiska hälsa. Psykisk ohälsa ökar i samhället, speciellt bland unga, och det får allvarliga konsekvenser. Nu när elsparkcyklar har gått ifrån att vara en ny, kul grej till att bli en del av stadsbilden kände vi att vi behövde göra något. Vi vill helt enkelt påminna om hur viktigt det är att röra sig. Och att det inte behöver vara svårt att få in mer rörelse i vardagen. Du behöver inte lägga både timmar och tusenlappar på ett gym – du behöver bara ett par skor, säger Nicolas Nath, Nordic Brand Director på Reebok.

Reebok To Go fungerar på ett liknande sätt som elsparkcyklarna. Skorna är utrustade med en QR-kod som scannas med en mobiltelefon. När du har fyllt i dina personuppgifter är det bara att ta på dig skorna och gå, eller springa, iväg. Sulorna är utrustade med GPS och skorna kan därför följas i realtid på en karta. Tjänsten är helt gratis och vem som helst kan hyra ett par av de utplacerade skorna.