Guiden till de bästa taxibolagen i Stockholm

Guiden till de bästa taxibolagen i Stockholm

Det har länge funnits många taxibolag att välja mellan i Stockholm, men nu är de fler än någonsin. En bra taxi i Stockholm finns alltid i närheten, men det gäller att ha koll på vilka som står för bra service och som har rimliga priser. Det finns många taxibilar som försöker lura till sig kunder, exempelvis genom att härma varumärken, och sedan ta kraftiga överpriser. Vi har gått igenom de olika aktörerna och presenterar nu listan över bästa taxibolagen i Stockholm. Varesig du är ute efter en billig taxi i Stockholm, ska åka taxi till Arlanda, vill ha bäst service eller bara behöver en bil så snabbt som möjligt så hittar du bra tips i den här guiden.

 

Innehållsförteckning
 1. Pålitliga taxibolag i Stockholm
  1. Taxi Stockholm – Störst i Stockholm
  2. Sverigetaxi – Gula bilar
  3. Topcab – För en mer personlig relation
  4. Taxi Kurir  – Stockholms näst största taxibolag 
  5. Uber  – Innovativt och enkelt
  6. Bolt – Utmanar Uber
  7. Taxi 08 – Billigaste resan till Arlanda

Pålitliga taxibolag i Stockholm

De bästa taxibolagen i Stockholm

Taxi Stockholm

Störst i Stockholm

Taxi Stockholm är Stockholms absolut största taxibolag och således också det bolag med absolut bäst tillgänglighet. Här kan du lita på att snabbt ha en bil på plats, och bilarna är dessutom aldrig över fem år gamla. Man satsar även på att erbjuda tjänster med en minskad miljöpåverkan. Taxi Stockholm är ett hyfsat billigt alternativ, om än inte det allra billigate taxibolaget i Stockholm. Servicen och kvaliteten är hög och dessutom jobbar de hårt för miljön. Bokning görs enkelt via appen, men går också att göra via telefon eller hemsidan.

 • Mellan city och Arlanda: Ca 695 kr
 • Telefonnummer: 08-15 00 00

Sverigetaxi

Gula bilar

Sverigetaxi, tidigare Taxi 020, är Stockholms tredje största taxibolag med nästan 1000 bilar. Du känner igen bilarna direkt eftersom de alltid är gula. Sedan några år tillbaka arbetar de hårt för att förbättra sina utsläpp, och merparten av bilarna är miljöbilar. Servicen är bra och tillgängligheten är hög. Går att boka med bilbarnstol.

 • Mellan city och Arlanda: Ca 695 kr (inom tullarna)
 • Telefonnummer: 020-20 20 20

Topcab

För en mer personlig relation

Topcab är en personlig taxitjänst som är klart mindre än de som nämns ovan, vilket också är dess styrka. Topcab satsar på att skapa en relation till kunden och man utlovar förare med lång erfarenhet, god lokalkännedom och en stark känsla för service.

 • Mellan city och Arlanda: Ca 750 kr
 • Bokning: Via hemsida eller app

Taxi Kurir 

Stockholms näst största taxibolag 

Taxi Kurir är Stockholms näst största taxibolag med strax över 1000 bilar. Om du vill ha en billig taxi i Stockholm vid dagsresor på vardagar så är Kurir det absolut bästa valet enligt vår jämförelse. Kurir förknippas i övrigt med bra service och hög tillgänglighet, med både internet- och appbokning. Man erbjuder även färdtjänst och rullstolstaxi.

 • Mellan city och Arlanda: Ca 695 kr
 • Telefonnummer: 08-30 00 00

Uber 

Innovativt och enkelt

Med Uber-appen beställer du snabbt en taxi utifrån din position. På kartan ser du även var Uber-bilarna befinner sig, samt hur lång tid det tar för den närmsta att ta sig till upphämtningsplatsen. Innan man bekräftar bokningen görs även en beräkning av priset, som oftast är billigare än konkurrenternas. Kontokortet registreras även så man behöver inte ens ha med sig plånboken. Smidigt, enkelt och innovativt.

 • Mellan city och Arlanda: Varierar
 • Bokning: App

Bolt

Utmanar Uber

Bolt är en av Europas ledande transportappar och konkurrerar framförallt med Uber. Under våren 2019 lanserade de sin tjänst i Stockholm. Bolt tar 20 procent av priset som provision, som går att jämföra med Uber som tar 25 procent. Alla resor med Bolt i Europa är 100 procent klimatneutrala. Man samarbetar även med restauranger och erbjuder hemkörning av mat via Bolt Food.

 • Mellan city och Arlanda: Varierar
 • Bokning: App

Taxi 08

Billigaste resan till Arlanda

Taxi 08 erbjuder billigare taxiresor i hela Storstockholm och har speciella fasta priser till och från Arlanda, Bromma, och Skavsta flygplatser. Alla som åker med taxibolaget erbjuds alltid ett fast pris från sin adress till sin valda destination vid förbokning. Man har samma taxa dygnet runt.

 • Mellan city och Arlanda: Ca 545 kr
 • Bokning: App, hemsida och telefon
 • Telefonnummer: 08-57 15 15 57

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;